null
  • nyhet
  • Sobonadagarna
  • Framtid
17 maj 2022

Skellefteå är redo att möta nya behov av klimatsmarta transporter

Under Sobonadagarna 2022 kommer Marie Larsson, vd på Skellefteå Buss, berätta mer om hur kollektivtrafiken kommer att bli en viktig pusselbit när hela infrastrukturen utmanas både vad gäller klimat och trivsel.

I Skellefteå har Sveriges första batterifabrik dragit i gång sin produktion, det enorma infrastrukturprojektet Norrbotniabanan ska passera staden och hamnen växlar upp för att kunna ta emot större, mer djupgående fartyg. Arbetstillfällena är många och människor från hela världen flyttar hit.

– Skellefteå förändras i oerhört snabb takt och kollektivtrafiken kommer att bli en viktig pusselbit då hela infrastrukturen utmanas och fler bilar varken ryms eller leder till bättre miljö, vare sig utifrån ett klimat- eller trivselperspektiv. Det är utmanande att få invånarna att ändra beteende och i större utsträckning välja kollektivt resande och cykel i stället för individuellt resande med bil, berättar Marie Larsson.

Läs mer: Att leda från framtiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad är din drivkraft?

– Min drivkraft är att skapa nytta för samhället och invånarna. Kollektivtrafiken behöver ses över och bättre anpassas till invånarnas behov med stöd av digitala lösningar som gör det enklare, billigare och bättre än att köra egen bil. Klimatfrågan har blivit så mycket mer aktuell och angelägen. Jag brinner för att vara med och skapa en hållbar kollektivtrafik för en bättre vardag!

Vad vill du att publiken ska ta med sig från ditt pass?

– Jag hoppas att nå fram med betydelsen av att driva utveckling utifrån en gemensamt framtagen vision som skapar förutsättningar för omställning, avslutar Marie.

Marie Larsson har varit vd på Skellefteå buss sedan början av 2020. Hennes gedigna bakgrund inom kvalitet och förnyelse kom till god nytta då pandemin slog till precis då hon var ny på sin post.

Du har väl anmält dig till Sobonadagarna? Om inte så är sista anmälningsdag för medverkan på plats i Gävle den 19 maj. OBS: Detta evenemang är exklusivt för våra medlemmar. 

Anmäl dig här Öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 17 maj, 2022 | Senast uppdaterad: 17 maj, 2022

Relaterade nyheter