Vi vill synliggöra ert arbete för samhällsnyttan

Varje dag, dygnet runt, året runt ser våra medlemmar och deras medarbetare till att vardagen fungerar. De är samhällsbärare - vardagshjältar, men som ofta verkar i det dolda. Det vill vi ändra på. Vi vill bidra till att skapa stolthet, visa att kommunala företag är nyckelspelare som gör skillnad och uppmärksamma alla medarbetare som skapar ett bättre samhälle, varje dag.

Med priset Årets Samhällsbärare och Samhällsbärardiplomet sätter vi ljuset på alla de nyckelspelare som skapar ett bättre samhälle varje dag. Genom att vara med och tävla i Årets Samhällsbärare och använda Samhällsbärardiplomet kan ni öka synligheten och skapa intresse för er verksamhet och stärka er attraktivitet som arbetsgivare.

Var med och tävla i Årets Samhällsbärare

Priset Årets Samhällsbärare delas ut i kategorierna:

  • Medarbetare
  • Ledarskap
  • Innovation
  • Hållbarhet
  • Arbetsmiljö
  • Kompetensförsörjning

Så här går det till:

  1. Nominera en medarbetare eller ert företag till Årets Samhällsbärare.
  2. Juryn granskar alla nomineringar.
  3. Vinnaren inom respektive kategori presenteras och tar emot ett pris på galamiddagen under Sobonadagarna.

Observera att nomineringen för 2024 nu är stängd. Nomineringarna för 2025 öppnar senare i år.

Samhällsbärardiplomet till medarbetare

Du kan även när som helst uppmärksamma en medarbetare genom att beställa Samhällsbärardiplomet, som ni delar ut och firar internt! Beställ ett Samhällsbärardiplom till en medarbetare för att visa uppskattning och skapa stolthet. Diplomet kan beställas löpande.

 

Mer om Årets Samhällsbärare

Årets Samhällsbärare finns för att uppmärksamma Sobonas medlemmar och deras medarbetare som varje dag säkerställer att vårt samhälle fungerar och utvecklas. Vi vill bidra till en ökad stolthet för det dagliga arbetet och för de gånger som våra medlemmar tar på sig ledartröjan i skapandet av ett hållbart samhälle och en ökad samhällsnytta. Samhällsbärarpriset riktar sig till dig som medlem i Sobona och delas ut under Sobonadagarna.

För att tävla i Årets Samhällsbärare krävs att företaget/organisationen är medlem i Sobona - Kommunala företagens arbetsgivarorganisation.

Tre finalister i respektive kategori utses av juryn och vinnaren presenteras under Sobonadagarna. Juryns beslut går ej att överklaga.

Priset är skapat av Lisa Ericson. Lisa arbetar med glas och keramik och använder materialens egenskaper för att uttrycka tankar och känslor kring olika samhällsfrågor som berör henne. Lisas arbete befinner sig i gränslandet mellan hantverk och konst.

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig om du har frågor eller är intresserad av Årets Samhällsbärare och Samhällsbärardiplomet.

Louise Pons Dreifeldt
Opinionsstrateg