Sobonadagarna

22-23 maj 2024 i Malmö

Vi samlar årligen våra medlemmar till Sobonas årsstämmor, som utgör kärnan för medlemsinflytandet, och bygger runt dessa ett inspirerande konferensprogram som inramning. Hoppas vi ses i Malmö!

Välkommen på våra medlemsdagar i Malmö 22-23 maj 2024!

Sobonadagarna bjuder på spaningar och samtal om allt från ledarskap och verksamhetsutveckling till digitalisering, AI och kompetensförsörjning i samhällsbärande verksamheter. Tillsammans lyfter vi blicken mot de viktigaste framtidsfrågorna.

Årets tema är: Framtidens arbetsgivare - ledarskap och kompetensförsörjning i en ny digital era

Vem kan gå på Sobonadagarna?
Sobonadagarna är ett event för dig som är medlem i Sobona. Våra medlemsdagar riktar sig till dig som är vd, förbundschef eller motsvarande, styrelseordförande, HR-ansvarig, HR-specialist, personalansvarig eller motsvarande i ett kommunalt företag.

Moderator och programledare
Anna-Lena Björklund
Moderator och programledare
Anna-Lena Björklund
Moderator, valbara spår
Ann-Charlotte Rand
Moderator, valbara spår
Ann-Charlotte Rand

Exklusivt för dig som är medlem i Sobona

Medlemsinflytande och dialog

Nätverka med andra medlemmar

Nedräkningen har börjat!
90dagar7timmar12minuter

Vi är klara för programmet 2024:

 • Robin Teigland, Professor i strategi och digitalisering

  Som professor vid Chalmers tekniska högskola och ledamot vid Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) är Robin en av Sveriges mest inflytelserika kvinnor inom teknik, enligt Veckans Affärer år 2017, 2018 och 2019. Hon leder även det uppmärksammade Peniche Ocean Watch Initiative där cirkulär ekonomi, rena hav och digitalisering är navet för innovationer och ny sysselsättning. Vad krävs för att överleva som företag, organisation och region i en tid av oöverträffad förändring?

 • Tobias Degsell, Expert inom kreativitet, samarbete och lärande organisationer

  Tobias är grundare av Combiner och har tidigare varit verksam som curator på Nobelprismuseet. Han är en av Sveriges populäraste föreläsare, känd för sin förmåga att se helheten genom detaljerna. Med både analytisk precision och en stark lösningsorienterad inställning har han etablerat sig som en framstående talare, eftertraktad inte bara i Sverige utan även internationellt. På Sobonadagarna kommer han att prata om samarbete och dess betydelse för framgång.

 • Marko Tosic, Grundare och utbildare på ChatGPTutbildning.se

  Marko är en entreprenördig konstnär som brinner för skapande, kreativitet, teknik och människor. Han kommer berätta om vilka fantastiska möjligheter som finns med ChatGPT och visa prov på praktiska användningsområden. Marko tar även upp de utmaningar som arbetsmarknaden och samhället står inför och gör en framtidsanalys kring den spännande AI-utveckling som sker just nu. En tankeväckande föreläsning där reaktioner som “va!” “wow!” och “vad roligt!” utlovas.

 • Agnes Gradstock, Biträdande förhandlingschef, Sobona

  Agnes har en bakgrund från både Kommun och Region där hon har arbetat som bland annat förhandlingschef och HR chef. Innan hon kom till Sobona har hon arbetat många år på SKR. Bland annat har hon ansvarat för partsarbeten kring kompetensförsörjning inom skolan. På Sobonadagarna kommer hon prata om vad som ligger bakom den stora utmaning vi har med att hitta rätt kompetens i våra verksamheter och hur Sobona jobbar med att stötta medlemmarna kring dessa frågor.

 • Carl Malm, Ecosystem- och Partner Manager för AI Sweden

  Carl har övergripande ansvar för partnerkommuner hos AI Sweden. Hans passion ligger i att utforska och hitta sätt för AI att skapa värde för människor, offentliga verksamheter men även för lokal tillväxt i Skåne. I sin roll arbetar han aktivt med att främja samarbete och innovation inom områden där AI kan vara en katalysator för positiv förändring för samhället. Carl kommer dela sitt perspektiv på framtidens utmaningar inom kompetensförsörjning och kompetensutveckling.

 • Gunnar Westling, Ekonomie doktor, Handelshögskolan

  Gunnar har arbetat med ledarutveckling i snart 30 år och har följt många seniora ledare och organisationer över lång tid. Inom Kommunala företagens ledarskapsakademi leder Gunnar bland annat Vd-programmet och Ordförandeprogrammet för kommunala företag. Gunnar har en bakgrund som forskare på Handelshögskolan där han fokuserade på ledarskap och lärande vid innovationsarbete och i komplexa utvecklingsuppdrag.

 • Christian Lundell, Vd, Nordiska Textilakademin

  Christian Lundell är vd för Nordiska Textilakademin, som har fullt fokus på den kompetens företagen behöver för att möta lokal produktion och en cirkulär textil- och modebransch. På Sobonadagarna kommer Christian prata om cirkulära jobb, nya kompetensområden och vikten av samverkan när textilbranschen vidgas med återbruk och återvinning. Det valbara spåret kommer hållas tillsammans med Sysav, Avfall Sverige och kompetenskansliet på Sobona.

Praktisk information

Frågor och svar

Var hittar jag programmet för Sobonadagarna?

Vi arbetar fortfarande med att ta fram programmet. Vi kommer bjuda på spaningar och samtal om allt från ledarskap och verksamhetsutveckling, till digitalisering, AI och kompetensförsörjning i samhällsbärande verksamheter. Årets tema är: Framtidens arbetsgivare - ledarskap och kompetensförsörjning i en ny digital era. Håll utkik under våren för uppdateringar om bokade talare!

Vad är konferensavgiften?

 • Early bird-erbjudande fram till 2 april: 3 900 kr exklusive moms.
 • Ordinarie pris från 2 april till 2 maj: 4 900 kr exklusive moms.

Vad gäller kring boende och resa?
Resa och boende bokar du själv och vi rekommenderar att du bokar så snart som möjligt då det ofta är högtryck i maj.

Hur hittar jag till lokalen i Malmö?

Clarion Hotel Malmö Live ligger på Dag Hammarskjölds torg 2 i Malmö. Du kan ta dig hit via:

 • Tåg till Malmö centralstation.
 • Buss till hållplats Anna Lindhs plats.
 • Från Malmö Airport går det flygbuss till Malmö centralstation.
 • Från Köpenhamns flygplats Kastrup går det tåg till Malmö centralstation.

Vad är det för prisutdelning som sker på galamiddagen?
Under Sobonadagarna kommer vi att dela ut priset Årets Samhällsbärare i sex kategorier. Var gärna med och tävla!

Är det någon särskild klädkod på galamiddagen 23 maj?
Vi har ingen formell klädkod för kvällen, men du får gärna ta på dig något festligt som du känner dig fin i.

Kommer jag kunna ta del av presentationerna i efterhand?
Vi kommer successivt dela artiklar med spaningar och resonemang från Sobonadagarna på vår webb och i sociala medier. Om talarna vill dela sina presentationer kommer dessa skickas i efterhand via mejl.

Går det att delta digitalt på konferensen?
Nej, vi har valt att inte livesända digitalt denna gång. Det digitala deltagandet och intresset för denna möjlighet var väldigt lågt inför och under Sobonadagarna 2023, vilket har inneburit att vi inte kommer erbjuda detta under 2024.

Vem kan gå på Sobonadagarna?
Konferensen riktar sig till dig som är vd, förbundschef eller motsvarande, styrelseordförande, HR-ansvarig, personalansvarig eller motsvarande i ett kommunalt företag.

Obs: Detta evenemang är exklusivt för Sobonas medlemmar.

Om anmälan till Sobonadagarna

Sista anmälningsdag är 2 maj 2024.
Har du missat att anmäla dig eller vill du ändra din anmälan?
Vänligen kontakta sobonadagarna@eventum.se

Konferensavgift:

 • Early bird-erbjudande fram till 2 april: 3 900 kr exklusive moms.
 • Ordinarie pris från 2 april till 2 maj: 4 900 kr exklusive moms.

Kom ihåg att du bokar resa och boende själv.

Observera att detta evenemang är exklusivt för Sobonas medlemmar.

Vill du registrera dig till Sobonas föreningsstämma?
Då behöver du hålla utkik i inkorgen efter kallelsen till föreningsstämman som utfärdas tidigast sex veckor och senast två veckor före stämman.

Vid föreningsstämman har varje medlem en röst. Vill du veta mer om röstning m.m. vid föreningsstämma, se Sobonas stadgar.

Årsstämma 22 maj

Sobonas förenings- och bolagsstämma äger rum strax innan Sobonadagarna drar igång på Clarion Hotel Malmö Live i Malmö.

Håll utkik efter kallelsen:
För att kunna rösta behöver du svara på den kallelse som skickas ut inför föreningsstämman. Kallelsen utfärdas tidigast sex veckor och senast två veckor före stämman. Vid föreningsstämman har varje medlem en röst.

Två separata inbjudningar att hålla koll på:
Kallelsen till årsstämman och inbjudan/anmälan till Sobonadagarna är två seprata utskick.

Vill du veta mer om röstning m.m. vid föreningsstämma, se Sobonas stadgar här Länk till annan webbplats..

Programmet uppdateras löpande

21 maj
Kl. 17.00 – 19.00 Kvällsmingel för dig som är i Malmö kvällen innan

22 maj
Kl. 11.00 - 12.00 Föreningsstämma och bolagsstämma

Kl. 12.00 - 13.00 Lunch

Kl. 13.00 - 17.00 Konferensprogram och fika

Kl. 19:00 Mingel, galamiddag och prisutdelning till Årets Samhällsbärare.

23 maj

Kl. 09.00 - 12.30 Konferensprogram och fika

Kl. 12.30 - 13.30 Lunch

Samtliga aktiviteter arrangeras på Clarion Hotel Malmö Live.

Fullständigt program och talare presenteras senare i vår. Håll gärna utkik!

Vi kommer leda Sobonadagarna 2024

Anna-Lena Björklund
Anna-Lena Björklund är en erfaren scenpersonlighet som kännetecknas av entusiasm, engagemang och energi. Hon brinner för att skapa intressanta möten och att göra skillnad. Hon är full av nyfikenhet och drivs av att ständigt utveckla både sig själv och andra så under pandemin passade hon på att följa en dröm, att byta scenkostymen mot kamouflerad ökenuniform. I bagaget finns nu en tjänstgöring som press- och informationschef för Försvarsmaktens FN-insats i Mali, Afrika. Anna-Lena kommer att leda oss genom dagarna med en varm, fast och tydlig hand.

Ann-Charlotte Rand
Ann-Charlotte arbetar som arbetsmiljöstrateg på Sobona. Hon brinner för att stötta verksamheter i att hitta arbetssätt så att medarbetare trivs, utvecklas och bibehåller sin hälsa. Ann-Charlotte har lång erfarenhet inom verksamhetsutveckling men arbetar numera främst med arbetsmiljörelaterade frågor. En stor del av hennes nuvarande arbete sker i olika partsgrupper, då kopplat till Arbetsmiljöverket, Suntarbetsliv och Afa försäkring. Hon tror på att det bästa och hållbaraste skapar man tillsammans. Ann-Charlotte kommer att moderera ett antal valbara spår under Sobonadagarna.

Kontakt

Frågor om programmet
Mejla oss gärna på projektledare@sobona.se

Frågor om anmälan
Hör gärna av dig till Eventum
sobonadagarna@eventum.se

Frågor och svar

Var hittar jag programmet för Sobonadagarna?

Vi arbetar fortfarande med att ta fram programmet. Vi kommer bjuda på spaningar och samtal om allt från ledarskap och verksamhetsutveckling, till digitalisering, AI och kompetensförsörjning i samhällsbärande verksamheter. Årets tema är: Framtidens arbetsgivare - ledarskap och kompetensförsörjning i en ny digital era. Håll utkik under våren för uppdateringar om bokade talare!

Vad är konferensavgiften?

 • Early bird-erbjudande fram till 2 april: 3 900 kr exklusive moms.
 • Ordinarie pris från 2 april till 2 maj: 4 900 kr exklusive moms.

Vad gäller kring boende och resa?
Resa och boende bokar du själv och vi rekommenderar att du bokar så snart som möjligt då det ofta är högtryck i maj.

Hur hittar jag till lokalen i Malmö?

Clarion Hotel Malmö Live ligger på Dag Hammarskjölds torg 2 i Malmö. Du kan ta dig hit via:

 • Tåg till Malmö centralstation.
 • Buss till hållplats Anna Lindhs plats.
 • Från Malmö Airport går det flygbuss till Malmö centralstation.
 • Från Köpenhamns flygplats Kastrup går det tåg till Malmö centralstation.

Vad är det för prisutdelning som sker på galamiddagen?
Under Sobonadagarna kommer vi att dela ut priset Årets Samhällsbärare i sex kategorier. Var gärna med och tävla!

Är det någon särskild klädkod på galamiddagen 23 maj?
Vi har ingen formell klädkod för kvällen, men du får gärna ta på dig något festligt som du känner dig fin i.

Kommer jag kunna ta del av presentationerna i efterhand?
Vi kommer successivt dela artiklar med spaningar och resonemang från Sobonadagarna på vår webb och i sociala medier. Om talarna vill dela sina presentationer kommer dessa skickas i efterhand via mejl.

Går det att delta digitalt på konferensen?
Nej, vi har valt att inte livesända digitalt denna gång. Det digitala deltagandet och intresset för denna möjlighet var väldigt lågt inför och under Sobonadagarna 2023, vilket har inneburit att vi inte kommer erbjuda detta under 2024.

Vem kan gå på Sobonadagarna?
Konferensen riktar sig till dig som är vd, förbundschef eller motsvarande, styrelseordförande, HR-ansvarig, personalansvarig eller motsvarande i ett kommunalt företag.

Obs: Detta evenemang är exklusivt för Sobonas medlemmar.

Om anmälan till Sobonadagarna

Sista anmälningsdag är 2 maj 2024.
Har du missat att anmäla dig eller vill du ändra din anmälan?
Vänligen kontakta sobonadagarna@eventum.se

Konferensavgift:

 • Early bird-erbjudande fram till 2 april: 3 900 kr exklusive moms.
 • Ordinarie pris från 2 april till 2 maj: 4 900 kr exklusive moms.

Kom ihåg att du bokar resa och boende själv.

Observera att detta evenemang är exklusivt för Sobonas medlemmar.

Vill du registrera dig till Sobonas föreningsstämma?
Då behöver du hålla utkik i inkorgen efter kallelsen till föreningsstämman som utfärdas tidigast sex veckor och senast två veckor före stämman.

Vid föreningsstämman har varje medlem en röst. Vill du veta mer om röstning m.m. vid föreningsstämma, se Sobonas stadgar.

Årsstämma 22 maj

Sobonas förenings- och bolagsstämma äger rum strax innan Sobonadagarna drar igång på Clarion Hotel Malmö Live i Malmö.

Håll utkik efter kallelsen:
För att kunna rösta behöver du svara på den kallelse som skickas ut inför föreningsstämman. Kallelsen utfärdas tidigast sex veckor och senast två veckor före stämman. Vid föreningsstämman har varje medlem en röst.

Två separata inbjudningar att hålla koll på:
Kallelsen till årsstämman och inbjudan/anmälan till Sobonadagarna är två seprata utskick.

Vill du veta mer om röstning m.m. vid föreningsstämma, se Sobonas stadgar här Länk till annan webbplats..

Programmet uppdateras löpande

21 maj
Kl. 17.00 – 19.00 Kvällsmingel för dig som är i Malmö kvällen innan

22 maj
Kl. 11.00 - 12.00 Föreningsstämma och bolagsstämma

Kl. 12.00 - 13.00 Lunch

Kl. 13.00 - 17.00 Konferensprogram och fika

Kl. 19:00 Mingel, galamiddag och prisutdelning till Årets Samhällsbärare.

23 maj

Kl. 09.00 - 12.30 Konferensprogram och fika

Kl. 12.30 - 13.30 Lunch

Samtliga aktiviteter arrangeras på Clarion Hotel Malmö Live.

Fullständigt program och talare presenteras senare i vår. Håll gärna utkik!

Vi kommer leda Sobonadagarna 2024

Anna-Lena Björklund
Anna-Lena Björklund är en erfaren scenpersonlighet som kännetecknas av entusiasm, engagemang och energi. Hon brinner för att skapa intressanta möten och att göra skillnad. Hon är full av nyfikenhet och drivs av att ständigt utveckla både sig själv och andra så under pandemin passade hon på att följa en dröm, att byta scenkostymen mot kamouflerad ökenuniform. I bagaget finns nu en tjänstgöring som press- och informationschef för Försvarsmaktens FN-insats i Mali, Afrika. Anna-Lena kommer att leda oss genom dagarna med en varm, fast och tydlig hand.

Ann-Charlotte Rand
Ann-Charlotte arbetar som arbetsmiljöstrateg på Sobona. Hon brinner för att stötta verksamheter i att hitta arbetssätt så att medarbetare trivs, utvecklas och bibehåller sin hälsa. Ann-Charlotte har lång erfarenhet inom verksamhetsutveckling men arbetar numera främst med arbetsmiljörelaterade frågor. En stor del av hennes nuvarande arbete sker i olika partsgrupper, då kopplat till Arbetsmiljöverket, Suntarbetsliv och Afa försäkring. Hon tror på att det bästa och hållbaraste skapar man tillsammans. Ann-Charlotte kommer att moderera ett antal valbara spår under Sobonadagarna.

Kontakt

Frågor om programmet
Mejla oss gärna på projektledare@sobona.se

Frågor om anmälan
Hör gärna av dig till Eventum
sobonadagarna@eventum.se

Har du några frågor?

Vid frågor om anmälan och registrering, hör gärna av dig till Eventum.

Har du förslag på innehåll till programmet? Kontakta gärna projektgruppen för Sobonadagarna.


Tävla om att bli Årets Samhällsbärare 2024

Med priset Årets Samhällsbärare och Samhällsbärardiplomet sätter vi ljuset på alla de nyckelspelare som skapar ett bättre samhälle varje dag.

Genom att vara med och tävla i Årets Samhällsbärare och använda Samhällsbärardiplomet kan ni öka synligheten och skapa intresse för er verksamhet och stärka er attraktivitet som arbetsgivare.

Prisutdelningen äger rum på Sobonadagarna, den 22 maj 2024 i Malmö.

Tävla om att bli Årets Samhällsbärare 2024

Med priset Årets Samhällsbärare och Samhällsbärardiplomet sätter vi ljuset på alla de nyckelspelare som skapar ett bättre samhälle varje dag.

Genom att vara med och tävla i Årets Samhällsbärare och använda Samhällsbärardiplomet kan ni öka synligheten och skapa intresse för er verksamhet och stärka er attraktivitet som arbetsgivare.

Prisutdelningen sker på Sobonadagarna, den 22 maj i Malmö!

Boka boende redan nu!

Resa och boende bokar du på egen hand. Vill du säkra boende på ditt favorithotell i Malmö är vårt tips att du bokar redan nu - då det ofta är högt tryck under maj månad.

Tips på hotell

Artiklar med inspiration från Sobonadagarna:

Tillbakablick på tidigare år

Dela sidan