Strategisk kompetensförsörjning inom energi 2023

Under förmiddagen fick deltagarna smakprov på hur en digital rekryteringsträff kan leda till en fullträff för kompetensförsörjningen och hur en lyckad praktik är i praktiken. Vi konkretiserade branschvalideringens möjligheter för energibranschen.

11 oktober 2023 | Digital konferens via Zoom

Vi lyfte praktiska verktyg, gjorde framtidsspaningar kring kompetensbehov och case från medlemsföretag som visar hur vi tillsammans skapar förändring och utvecklar innovativa och inkluderande strategier för kompetensförsörjning.

Avslutningsvis berättade vi mer om kompetensutveckling och omställning utifrån det livslånga lärandet samt vilka nya språkutvecklande verktyg som finns tillgängliga. Konferensen anordnades av Sobona i samverkan med Energiföretagen Sverige Länk till annan webbplats..

European Year of Skills

EU-kommissionen har utropat maj 2023–maj 2024 som European Year of Skills och den här konferensen var en del av det initiativet.

European Year of Skills innebär att länder inom EU ska synliggöra fortbildning, omställning, livslångt lärande – alltså vikten av ”skills” – både för matchning, för individens utveckling och för synliggörande av kvalifikationer.

Moderator
Greta Hjortzberg
Moderator
Greta Hjortzberg

Lyssna på 7 föreläsningar
Med insikter, kunskaper och lärdomar.

Få perspektiv på validering
Från medlemsföretag, bransch och myndigheter.

Fokus på nyanländas etablering
Med konkreta och startklara verktyg.

Energibranschen är en växande bransch som är avgörande för hela Sveriges klimatomställning. Det kräver ny kompetens, hög kompetens och nya perspektiv.

Andreas Lepa
ansvarig för kompetensförsörjningsfrågor på Energiföretagen Sverige

Artiklar

Tillbakablick på tidigare år

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig så berättar jag mer.

Conny Larsson

Chef för kompetenskansliet

Dela sida