• nyhet
  • Inkludering och mångfald
09 januari 2019

Gästrike återvinnare: Genom Återvinningsuppropet utvecklar vi branschen

I flera branscher råder kompetensbrist och behovet av nya medarbetare är stort. Återvinningsbranschen är en av dem. Sobona arbetar för en inkluderande arbetsmarknad för att säkra kompetensförsörjningen, samtidigt som fler nyanlända integreras i samhället. Utifrån detta har tre branschupprop bildats av Sobonas medlemsföretag.

– Återvinningsuppropet är en uppmaning till Sobonas medlemsföretag inom den här branschen, att våga bredda sin rekryteringsbas, säger Thomas Nylund, förbundsdirektör på Gästrike återvinnare.

Gästrike återvinnare gick från ord till handling genom att ta emot praktikanten Ana-Marie Shar. Praktikplatsen blev ett instegsjobb och nu arbetar Ana-Marie som kommunikatör på företaget. I den här filmen kan du ta del av deras resa mot inkludering och mångfald.

Tillsammans med Sobona har Gästrike återvinnare även initierat ett valideringsprojekt inom återvinningsbranschen som du kan läsa mer om här Länk till annan webbplats..

– Det handlar om att identifiera och se likadant på kunskap oavsett hur den har förvärvats, säger Thomas Nylund.

Om Återvinningsuppropet

Återvinningsuppropet är återvinningsbranschens upprop kring att rekryterare smartare. Det är ett initiativ för att lyfta frågan genom att dela med sig av exempel från verkligheten och röster från medlemsföretagen. Till sin hjälp har de använt Sobonas verktyg för en inkluderande arbetsmarknad.

Publicerad: 09 januari, 2019 | Senast uppdaterad: 11 november, 2019

Relaterade nyheter