null
  • pressmeddelande
  • Almedalen
  • Kompetensförsörjning
  • Inkludering och mångfald
24 maj 2022

Sobonas experter på plats i Almedalen

Välkommen att träffa Sobona på plats i Almedalen! Kontakta oss gärna om du behöver en expert till ditt arrangemang inom arbetsgivarfrågor med fokus på kompetensförsörjning, nya LAS-reglerna, pension, hållbart arbetsliv eller ledarskap.

- Kompetensförsörjning är en av de absolut viktigaste framtidsfrågorna, och läget börjar bli akut. Branscher som aldrig tidigare haft svårigheter att rekrytera har nu börjat se utmaningar. Vårt arbete med att ta fram konkreta verktyg inom exempelvis branschvalidering, handledning, språkutveckling på arbetsplatsen samt stöd för insteg på arbetsmarknaden ligger verkligen i framkant, säger Per Nordenstam, vd, Sobona.

Sobona kommer även, i samarbete med Kairos Future, hålla i ett seminarium den 5 juli Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.: Samhällsbygge 2040 – så framtidssäkrar vi ägarstyrning av kommunala bolag.

Seminarium Samhällsbygge 2040 – så framtidssäkrar vi ägarstyrning av kommunala bolag

Osäkra tider betyder att vi behöver tänka kort- och långsiktigt. Hur skapar vi framtidsberedskap som stöder oss i dag och i morgon? Kairos Future och Sobona, kommunala företagens arbetsgivarorganisation, presenterar en färsk omvärldsanalys kring den framtida värld kommunala bolag ska verka inom.

Kommunala bolag balanserar mellan investeringar i långsiktig samhällsnytta å ena sidan och årliga vinstkrav å andra sidan. Hur väl de navigerar i denna komplexa värld beror till stor del på hur ägarstyrningen är utformad. Vad betyder det att ha samhällsnytta som uppdrag på marknadens villkor?

Tilliten till våra grundläggande samhällsfunktioner är viktig för att långsiktigt upprätthålla förtroendet för demokratin. Vi förväntar oss rent vatten ur kranen, en brandkår som hinner fram och en buss som går. Vad innebär det mer för samhällsbygget att ha demokratiskt styrda ägare av bolag?

Välkommen på seminarium där vi – i en framtidskontext – presenterar en rapport kring ägarstyrning av kommunala bolag.

Medverkar gör bland andra Meg Tevéus, styrelsearbetare, Christian Schwartz, vd Mölndal Energi, Per Nordenstam, vd Sobona, Karin Andersson, Senior Advisor Kairos Future, Peter Pernemalm, Director Kairos Future.


Vi finns på plats i Almedalen

Per Nordenstam, vd

Kontakta Per Nordenstam. 

John Nilsson, förhandlingschef

Kontakta John Nilsson

Ann-Charlotte Rand, arbetsmiljöstrateg

Kontakta Ann-Charlotte Rand

Erik Lardenäs, förhandlare och expert på pensionsfrågor

Kontakta Erik Lardenäs

Christina Lingdén, kommunikationschef

Kontakta Christina Lingdén

Louise Pons Dreifeldt, opinionsstrateg

Kontakta Louise Pons Dreifeldt

Josef Ekerå, content manager

Kontakta Josef Ekerå

Shira Cohen, projektledare kommunikation

Kontakta Shira Cohen

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 24 maj, 2022 | Senast uppdaterad: 24 maj, 2022

Relaterade nyheter