Räkna ut storhelgstillägg
  • nyhet
  • Lön
10 november 2023

Storhelgstillägg inför julen: Vad behöver du veta som arbetsgivare?

Tycker du att det är svårt att komma ihåg hur ersättningarna ser ut för medarbetare som arbetar storhelger? Använd vår lathund.

Julen är en viktig tid för många människor, och det är också en tid då många arbetar. Som arbetsgivare är det viktigt att veta vad som gäller kring storhelgstillägg.

Vad är storhelgstillägg?

Storhelgstillägg är en högre nivå av redan befintliga ersättningar: jour, beredskap och OB-ersättning. Den betalas ut till arbetstagare som arbetar obekväm arbetstid under en storhelg. Storhelger kan vara jul, nyår och liknande helger.

Vem har rätt till storhelgstillägg?

Rätten till storhelgstillägg regleras av kollektivavtal.

Hur ser ersättningarna ut?

Det är inte bara OB-ersättningen som ändras under storhelg även ersättning för de som har jour och beredskap. Läs mer i vår lathund. Öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Ring vår servicetelefon helgfria vardagar 09.00-12.00 på 08-452 75 20 eller mejla kontakt@sobona.se

Populärt just nu

Utbildningar

Sobona verkar för utveckling, utbildning och nätverkande bland våra medlemmar. Som en del i vårt medlemserbjudande anordnar vi därför aktuella kurser, utbildningar och webbinarier. Vi erbjuder alltifrån livesända kurser och utbildningar till webbutbildningar som du kan genomföra när det passar dig.

Se vårt utbildningsutbud

Våra utskick

Missa inte nyheter, inspiration och information från oss! Läs mer om våra utskick och hur du kan prenumerera på dem här.

Prenumerera på våra utskick
Publicerad: 10 november, 2023 | Senast uppdaterad: 10 november, 2023

Relaterat innehåll