Agnes Gradstock
  • Nyhet
  • Sobona
  • Förhandling
08 februari 2023

”Jag brinner väldigt starkt för välfärdsfrågor och offentlig sektor”

Sobona har en ny biträdande förhandlingschef. Vi välkomnar Agnes Gradstock till Sobona.

Sedan början av 2023 har Sobona flera nya ansikten på kontoret. Ett av dem är Agnes Gradstock. Hon har en bakgrund från både kommun och region och har jobbat mycket med HR-frågor kopplat till förhandlingsfrågor. Hon har även arbetat som förhandlingschef och HR-chef inom kommun och region.

– Jag brinner väldigt starkt för välfärdsfrågor och offentlig sektor. Det är där jag har haft min yrkeskarriär, berättar Agnes.

Innan Agnes kom till Sobona har hon arbetat fem år på SKR som förhandlare.

– Jag är väldigt insatt i alla de avtalen och har jobbat framför allt med samordningen och som förhandlingsansvarig för AB. Allmänna bestämmelser är ju vårt stora villkorsavtal och från det arbetet tar jag med mig ganska så mycket erfarenhet in i det här jobbet på Sobona.

Vad var det som lockade med Sobona?

– Jag trivs väldigt bra inom det här området och jag vill fortsätta jobba med förhandlingsfrågor, men också att gå tillbaka till en ledarskapsroll vilket jag trivs med. Jag gillar att utveckla andra och verksamheten och känner även att jag vill utvecklas som förhandlingschef. Det är en möjlighet att leda förhandlingarna och inte bara sitta vid förhandlingsbordet. Det såg jag som en rolig utmaning och jag är glad över att vara kvar i samma områden.

Finns det något i din jobbvardag som du inte kan vara utan?

– Kollektivavtalen! AB är ju som ens lilla bibel.

Finns det något som du är lite extra taggad för i din roll här på Sobona?

– Det känns jättespännande med BÖK-förhandlingarna (Branschöverenskommelser) för det har jag inte jobbat med tidigare. Sedan ska det bli kul att lära känna Sobonas medlemmar lite mer men även också Sobona som organisation. Jag har ju jobbat med kommuner och regioner innan så det här breddar välfärdsperspektivet och förståelsen för det.

När du inte jobbar vad gör du då?

– Jag tränar mycket crossfitt och ägnar ganska så mycket tid åt vandring och friluftsliv. Förra året gick jag en vandring som var 90 mil. Och när jag inte tränar eller vandrar så är det familjen och träffa vänner som gäller, avslutar Agnes.

Populärt just nu

Publicerad: 08 februari, 2023 | Senast uppdaterad: 03 augusti, 2023

Relaterat innehåll