null
  • nyhet
  • Sobona
30 september 2020

”Jobbar medlemsnära”

​Nu är det dags att presentera den tredje medarbetaren som har börjat på Sobona, Ghazal Hernesten, förhandlare inom besöksnäring och kulturarv samt trafik.

– Jag är jurist i grunden, kommer närmast från Akavia, där jag var förhandlare främst inom offentlig sektor. Dessförinnan har jag varit branschansvarig för ett antal olika branschorganisationer inom olika sektorer, berättar Ghazal Hernesten.

Vad kommer du att göra på Sobona?

– Jag kommer att vara branschansvarig förhandlare för trafik samt besöksnäring och kulturarv.

Vad var det som lockade med Sobona?

– Flera saker! Förutom ett mycket professionellt intryck, lockade det att som branschansvarig förhandlare få arbeta så medlemsnära som jag uppfattar att Sobona gör, och på så vis kunna ge så relevant service som möjligt till medlemmarna. Våra medlemmar verkar inom många viktiga samhällsfunktioner som jag tror ofta tas för givet ska fungera. Jag ser också fram emot att få kombinera branschansvaret med förhandlarrollen, säger Ghazal.

Vad tar du med er från tidigare erfarenheter?

–Jag tar med mig just bredden av både bransch- och arbetsrättsligt perspektiv, genom mina erfarenheter av medlemsorganisationer från fackligt- och arbetsgivarhåll.

Vi går in i en spännande avtalsrörelse i höst, vad ser du fram emot i den?

– Att få djupdyka i branschavtalen och att få vara med om en historisk avtalsrörelse!

Läs även intervjun med Joakim Rydvall, förhandlare inom hälso- och sjukvård samt flygplatser. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs intervjun med Johanna Forsberg, förhandlare inom region- och samhällsutveckling samt utbildning.  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 30 september, 2020 | Senast uppdaterad: 30 september, 2020

Relaterade nyheter