Några ledamöter i Sobonas branschråd Fastigheter. Bland annat Claes Magnusson, vd för SISAB, Jeanette Berggren, vd Örebroporten, Anders Torslid, vd Kraftstaden och Pontus Werlinder, vd Telge bostäder.
  • nyhet
  • Fastigheter
  • Arbetsmiljö
  • Kommunala företag
20 september 2022

”Säkerhetsarbetet måste ständigt finnas närvarande på våra arbetsplatser”

Den 20 september stannar ett flertal arbetsplatser i bygg- och anläggningsbranschen upp när Håll Nollans medlemmar runtom i landet genomför Håll Nollans säkerhetspush - tillsammans för tryggare byggen.

Håll Nollan är en uppmaning och en påminnelse om en av de absolut viktigaste frågorna för de som arbetar i bygg- och anläggningsbranschen i Sverige – att ingen ska skada sig på arbetsplatserna.

– Säkerhetsarbetet måste ständigt finnas närvarande på våra arbetsplatser. I dag visar vi vårt stöd för Håll Nollan med visionen att alla på våra anläggningsarbetsplatser kommer hem oskadda varje dag, säger Christian Rockberger, vd Stockholms Parkering och ordförande i Sobonas branschråd Fastigheter.

Målet med Håll Nollan är ”att arbetsmiljö och säkerhet ska vara en naturlig del i allt vi gör, men tills det är så behöver vi stanna upp och påminna oss att vi alla, oavsett roll, kan göra skillnad. Det är genom branschsamverkan och erfarenhetsutbyte som vi tillsammans minskar våra olyckor.”

– Som stor beställare är vi måna om att ha en god säkerhetskultur på vår byggen. När branschuppropet Håll Nollan sammanföll med vårt branschrådsmöte i Sobona, passade vi på att besöka Kexfabriken som just nu är ett av våra aktuella byggen i Örebro. Där träffade vi OBKs platsledning för att lära oss mer om säkerhetsarbetet på just detta bygge, säger Jeanette Berggren, VD Örebroporten Fastigheter AB.

Här hittar du mer information om Håll Nollan. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 20 september, 2022 | Senast uppdaterad: 20 september, 2022

Relaterade nyheter