null
  • nyhet
  • Corona
  • Kommunala företag
29 april 2020

Så löser man bristen på handsprit i Härnösand

Tomma plastflaskor för handsprit är en bristvara. Därför har man börjat en insamling av pumpflaskor på Kretsloppsparken i Härnösand.


Tomma plastflaskor för handsprit är en bristvara. Därför har man börjat en insamling av pumpflaskor på Kretsloppsparken i Härnösand.

 – Det är ett ypperligt återbruk, säger Irene Hedlund, affärsområdeschef på Återvinningen Härnösand Energi och Miljö AB.

Det är ingen som har missat att det råder brist på bland annat handsprit nu i coronatider men för att försöka lösa det så har man i Härnösands kommun börjat samla in flaskor till handspriten.

– Den typ av flaskor som vi behöver få tag på är pumpflaskor och flaskor med "snäpplock" som de vanligtvis använder inom vården, säger Andreas Vikdahl, Medicinskt ansvarig sjuksköterska i Härnösand. Det kan ha varit tvål eller handsprit i förpackningarna tidigare, det spelar ingen roll, bara de är av den här typen, konstaterar han till härnösand.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

– Det är ett initiativ för att kunna förse omsorg och annan samhällsviktig verksamhet med handsprit. Bedömningen är att det finns överskott på tomma flaskor som kan nyttjas, säger Irene Hedlund.

Det är kommunen som kom med initiativet och Sobonamedlemmen Återvinningen Härnösand Energi och Miljö AB som tillhandahåller infrastrukturen av insamlingen.

– Det är ett bra sätt att arbeta tillsammans och nyttiggöra våra resurser. Vi har bara fått positiva reaktioner på det här. Det är vi som ger förutsättningar att själva insamlingen går bra sedan diskar kommunens personal alla flaskor och förbereder för fyllning av handsprit, avslutar Irene Hedlund.

Publicerad: 29 april, 2020 | Senast uppdaterad: 13 maj, 2020

Relaterade nyheter