tomt bord med stolar i möteslokal
  • nyhet
  • Avtal 2024
  • Kollektivavtal
09 april 2024

Medlare utsedda för avtalet med Kommunal

Sobona, SKR och Kommunal är överens om att ta hjälp av medlare i förhandlingarna om ett nytt avtal. Medlare blir Erland Olausson och Anders Lindström.

− Vi har gemensamt kommit fram till att ta hjälp av medlare. Vår förhoppning är att ha ett nytt avtal på plats innan Kommunals varsel träder i kraft den 18 april, säger John Nilsson, förhandlingschef på Sobona.

Erland Olausson är opartisk ordförande för industriavtalet och Anders Lindström är tidigare generaldirektör för Medlingsinstitutet, ordförande i Sjöfolksförbundet och chef för Sjöfartsverket. Medlarna kommer nu att träffa de respektive parterna för att sätta sig in i de förslag till avtal som finns på förhandlingsbordet. Därefter kommer medlarna att ta fram bud som parterna får ta ställning till.

Kommunal lade under måndag 8 april ett varsel om stridsåtgärder. Kommunals varsel träder i kraft den 18 april kl 07.00 om inte parterna har kommit överens innan dess.

John Nilsson

Förhandlingschef

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 09 april, 2024 | Senast uppdaterad: 09 april, 2024

Relaterat innehåll