• event
  • Almedalen
  • Kommunala företag
  • Ägarstyrning
15 juni 2023

Sobona i Almedalen

Under 2023 års Almedalsvecka kommer Sobona anordna seminariet "Vem styr egentligen? Vikten av bra styrning av kommunala bolag". På plats i Almedalen finns även flera av Sobonas experter.

Kommunala bolag är hybridorganisationer som styr mot både affärsmässighet och samhällsnytta. Det leder till en komplexitet som kräver tydliga roller och genomtänkt styrning. Varför väljer ändå kommunerna att organisera sin verksamhet i bolagsform? Vilka fallgropar finns det med styrning av kommunala bolag? Hur undviker man dem? Och vad är god styrning? Dessa frågor och fler kommer att diskuteras under vårt seminarium den 29/6 kl. 09:30-10:30 på St Hansgatan 21 i Visby.

Deltar gör bland andra Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Katarina Ahlqvist, vd på Gryning Vård, Charlie Winde, jurist på PwC, Ann-Marie Nilsson (C), kommunstyrelsens ordförande i Jönköping, Ulrica Dyrke jurist på Almega, samt Niklas Gunnar, koncernchef och vd på Mälarenergi.

Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om vår programpunkt i Almedalsprogrammet. Och här hittar du länk till det inspelade seminariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

På plats finns även bland andra Per Nordenstam, vd, John Nilsson, förhandlingschef, Agnes Gradstock, biträdande förhandlingschef, Ann-Charlotte Rand samt arbetsmiljöexpert, Erik Lardenäs, förhandlare och pensionexpert.

Louise Pons Dreifeldt

Opinionsstrateg

Populärt just nu

Utbildningar

Sobona verkar för utveckling, utbildning och nätverkande bland våra medlemmar. Som en del i vårt medlemserbjudande anordnar vi därför aktuella kurser, utbildningar och webbinarier. Vi erbjuder alltifrån livesända kurser och utbildningar till webbutbildningar som du kan genomföra när det passar dig.

Se vårt utbildningsutbud

Våra utskick

Missa inte nyheter, inspiration och information från oss! Läs mer om våra utskick och hur du kan prenumerera på dem här.

Prenumerera på våra utskick
Publicerad: 15 juni, 2023 | Senast uppdaterad: 11 augusti, 2023

Relaterat innehåll