• Sobona
  • Nyhet
08 november 2019

Nu börjar vi med e-fakturor

Viktig information som gäller samtliga leverantörer till Sobona: Från och med november 2019 går Sobona AB över till e-faktura. Detta för att uppnå en effektivare och säkrare process kring hanteringen av fakturor, både för oss, våra medlemsföretag och leverantörer. Nedan finns instruktioner till våra leverantörer.

1. E-faktura: Peppol faktura

Sobona AB använder standardformatet Peppol faktura. Observera att vi vill ha fakturorna i Peppol-formatet och inte fakturor per mejl eller PDF.

Basuppgifter

För att ni ska kunna skicka e-fakturor till Sobona AB behöver ni nedanstående basuppgifter om oss.

Sobona AB
Org.nr: 556604-9267
GLN-nr: 7365566049263
Peppol-ID: 0007:5566049267
Bank: Swedbank.
Referenskod: Behövs ej

Betalningstid

Vi tillämpar 30 dagars betalningstid.

Alla kan skicka e-faktura

Oavsett förutsättningar eller storlek på ert företag finns det enkla metoder och tjänster att tillgå. Vilken lösning som passar er bäst beror givetvis på era befintliga förutsättningar. Många affärssystem kan redan i dag skicka e-fakturor och där ser lösningen lite olika ut beroende på vilken leverantör av e-faktureringstjänster man väljer att teckna avtal med. Sobona AB samarbetar med InExchange, men ni kan välja den leverantör ni önskar. Det finns lösningar för både mindre och större volymer.

2. Kostnadsfri webblösning

För er som har mindre volymer eller ett affärssystem som inte klarar av att skicka e-fakturor så har ni möjlighet att registrera era fakturor i en webbportal. Detta sker då manuellt och kostnadsfritt genom tjänsten InExchangeWeb Öppnas i nytt fönster.. För att kunna registrera fakturorna i webbportalen, InExchangeWeb, ska ni först skapa ett konto genom att trycka på ”Anslut nu” och fylla i företagsuppgifter och e-postadress. När ni är inloggade finns det tydliga instruktioner om hur det fungerar. Innan ni skickar iväg er första faktura, kontrollera att ni har angett alla företagsuppgifter som era bankuppgifter, organisationsnummer och adress. Har ni frågor kring hur InExchangeWeb fungerar ska ni i första hand vända er direkt till InExchange Öppnas i nytt fönster..

Bilagor

Ni kan bifoga bilaga när ni skickar Peppol fakturor till Sobona.

3. Pappersfakturor

Om ni ändå mot all förmodan vill skicka oss pappersfakturor skall ni ställa fakturorna till nedanstående adress:

Sobona AB
Box 398
737 26 FAGERSTA

Kontakt: faktura@sobona.se

Publicerad: 08 november, 2019 | Senast uppdaterad: 29 december, 2022

Relaterat innehåll