Tobias Degsell, föreläsare på Sobonadagarna 2024
  • nyhet
  • Arbetsmiljö
  • Sobonadagarna
  • Styrning
  • Ledarskap
05 juni 2024

Tobias Degsell: Så skapar vi lyckade samarbeten

Tobias Degsell är en av Sveriges populäraste föreläsare och grundare av Combiner. Under Sobonadagarna 2024 bjöd han på en inspirerande föreläsning om kreativitet och samarbete och dess betydelse för framgång. Ingen nyhet kan tyckas, men varför är vi då inte bättre på att samarbeta?

– Vi får inte träna på att samarbeta. Någonstans har vi ett gammalt system där det inte har varit viktigt utan där vi gärna har tävlat istället. Det är så lätt att tänka att vi är uppdelade - det här ska näringslivet sköta, det här ska det offentliga sköta, det här ska politikerna sköta, men vi måste jobba tillsammans och förstå att vi är ett ekosystem där vi behöver varandra. Där skulle jag gärna se att både politiker, näringsliv och offentlig sektor kavlade upp armarna och kom överens om att nu gör vi det här tillsammans, säger han.

Tobias fyra tips för att få igång ett bra samarbete:

  1. Börja med att gå tillbaka till vad det är ni vill göra och vad det är ni tycker är viktigt. Försök att ringa in om det är någonting som ni tycker är viktigt allihopa och som ni kan få med er hela gruppen på.
  1. När ni ringat in vad ni ska göra blir nästa logiska steg att börja diskutera vilken kompetens ni har i gruppen och vilken kompetens ni saknar.
  1. Börja nätverka och bygg broar! För ett lyckat samarbete behövs människor som kan bidra med olika perspektiv och kompetenser.

  2. Om vi ska få till riktig förändring (det händer oavsett om vi gillar det eller inte) måste vi ha ett flexibelt tankesätt, men vi måste också kunna genomföra våra idéer. Det är inte alltid det är samma person som kommer med idéer och som är bra på genomförandet, så återigen blir det viktigt att jobba tillsammans.

Shira Cohen

Projektledare

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 05 juni, 2024 | Senast uppdaterad: 05 juni, 2024

Relaterat innehåll