• nyhet
  • Kompetensförsörjning
  • Kompetensutveckling
  • Validering
  • Yrkesprofiler
17 januari 2024

Sobona ansluter sig till trädgårdsnäringens yrkeskommitté

Sobona ansluter sig till TCYK, Trädgårdsnäringens centrala yrkeskommitté. Detta i syfte att ytterligare stärka arbetet med att stödja våra medlemsföretag inom fastighetsbranschen i den viktiga kompetensförsörjningsfrågan.

TCYK, Trädgårdsbranschens Centrala Yrkeskommitté, är en paraplyorganisation för olika branschorganisationer och arbetsmarknadsparter inom utemiljöbranschen. Sobona har samverkat med TCYK under ett antal år inte minst kring branschvalidering och den gemensamma kvalitetssäkringsmetoden OCN samt under år 2022-2023 även inom ramen för projektet Kompetenspasset. Nu tar Sobona nästa steg och ansluter oss till TCYK.

– Jag välkomnar jag ytterligare en arbetsgivarorganisation som bräddar vår yrkeskommitté och tillför både kunskap och kontaktnät samt tillför ett engagemang som alltid behövs i en organisation, säger Mattias Elofsson, ordförande för TCYK.

I och med inträdet i Sobona kommer Conny Larsson, kanslichef för kompetenskansliet hos Sobona, att gå in i styrelsen för TCYK.

TCYK som startade sin verksamhet redan 1985 arbetar för att synliggöra de kunskaper och färdigheter som efterfrågas inom utemiljöbranschens olika yrkesroller samt för att ge erkännande till medarbetare utifrån 13 olika yrkesbevisområden och 25 olika yrkesbevis.

Läs mer om

TCYK - Trädgårdsnäringens centrala yrkeskommitté Länk till annan webbplats.

Sobonas valideringsmodell inom fastighet och parkering

TCYK medverkade även på Valideringskonferensen 2023 tillsammans med Mode3 och Nordiska Textilakademin kring branschsamverkan för omställning, kompetensutveckling och inkludering

Kontakta oss

Ring vår servicetelefon helgfria vardagar 09.00-12.00 på 08-452 75 20 eller mejla kontakt@sobona.se

Text

Populärt just nu

Allt om avtalsrörelsen 2024

Under 2024 är det många avtalsområden som är under förhandling. Avtalsförhandlingarna rör sammanlagt omkring 1,2 miljoner medarbetare inom kommuner, regioner och kommunala bolag.

Läs mer om avtalsrörelsen
Publicerad: 17 januari, 2024 | Senast uppdaterad: 25 januari, 2024

Relaterat innehåll