null
  • nyhet
  • Språk
  • Inkludering och mångfald
04 februari 2021

Ny webbplats för arbetsgivare som vill ge språkstöd

Nu finns det en ny webbplats som har samlat fakta, forskning, verktyg och inspiration för dig som vill satsa på språkstöd på arbetsplatser.

Att förstå språket på arbetsplatsen är grunden för att kunna utföra ett arbete och för många arbetsgivare är medarbetarnas språkkunskaper en stor utmaning. Nu lanseras en ny webbplats med verktyg och tips som vänder sig till arbetsgivare som vill stötta medarbetarnas språkutveckling på svenska arbetsplatser.

Läs mer: Språkutveckling på arbetsplatsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

– Språkstöd på arbetsplatsen är viktigt – och det ger resultat. Genom den nya webbplatsen, som är den första i sitt slag, vill vi dela med oss av våra goda erfarenheter av språkstöd till hela arbetsmarknaden. Vi tror att många fler arbetsgivare kan ha stor nytta av att satsa på språkstöd och språkutvecklande arbetsplatser, säger Caroline Olsson, ordförande i Vård- och omsorgscollege, i ett pressmeddelande.

Här hittar ni webbplatsen:Språket på jobbet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Bakom satsningen står den partsgemensamma organisationen Vård- och omsorgscollege, som drivs av arbetsgivarorganisationerna Sveriges Kommuner och Regioner, Sobona, Vårdföretagarna och Fremia samt fackförbundet Kommunal. Satsningen har även fått främjandemedel från Arbetsförmedlingen.

Läs mer: Sobonas språkparlör Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

– Att avdramatisera och erbjuda arbetsgivare stöd i hur man arbetar med språkutveckling är ett de viktigaste verktygen för att utveckla mer inkluderande arbetsplatser. Tillsammans gör vi skillnad och synliggör utveckling av yrkesspråket som en betydelsefull del i det långsiktiga kompetensförsörjningsarbetet, säger Conny Larsson, projektledare på Sobona.

Publicerad: 04 februari, 2021 | Senast uppdaterad: 04 februari, 2021

Relaterade nyheter