• nyhet
  • Digitalisering
  • Framtid
  • Karriär
09 januari 2024

Förbundsdirektör om Framgångsakademin: "Har drivkraft att lära mig nya saker"

Hur kan Sobonas medlemserbjudande i samarbete med Framgångsakademin hjälpa dig att utvecklas i ditt ledarskap, ditt sätt att kommunicera och strukturera arbetet? Vi har pratat med Mats-Peter Krantz som har använt medlemserbjudandet. 

Den personliga utvecklingen har en unik roll i att bidra till organisationens utveckling. Sobona samarbetar därför med Framgångsakademin – en plattform med ett brett utbud av framgångsrika experter och digitala kurser, träningsverktyg och intervjuer.

En som har använt sig av Framgångsakademin är Mats-Peter Krantz, förbundsdirektör och skolchef på Kalmarsunds gymnasieförbund.
– Jag har en drivkraft i att lära mig nya saker, vilket både utvecklar mig i min yrkesroll och som person. Just i det här fallet har jag fokuserat på delar som rör ledarskap, självledarskap, kommunikation, organisering och produktivitet.

Vilka kurser har du gått?
– Jag har valt att ta del av de kurser som David Stiernholm, Fredrik Reinfeldt, Christer Ohlsson, Elaine Eksvärd och Magnus Helgesson tagit fram.

Har du fått användning av det du lärt dig?
– Ja, det tycker jag! Både i att utvecklas i mitt ledarskap och i mitt sätt att kommunicera och strukturera mitt arbete. Jag har sett kurserna som en inspiration och genom dessa hittat delar som jag behöver arbeta vidare med. Jag tror egentligen man aldrig blir färdig med dessa frågor som rör utveckling av ledarskap och självledarskap. Det har därför varit värdefullt att kunna spara kursmaterialet så att man kan gå tillbaka, berättar Mats-Peter.

Vad tycker du om det här medlemserbjudandet?
– Jag tycker det är mycket bra! Det är ett värdefullt och bra sätt att utveckla sin kompetens. Och väldigt enkelt att ta del av alla kurser. Det har varit bra instruktioner som har varit lätta att följa och jag rekommenderar flera av Sobonas medlemmar att testa Framgångsakademin, avslutar Mats-Peter.

Uppdatering 29 februari 2024: Samarbetet är avslutat.

Kontakta oss

Ring vår servicetelefon helgfria vardagar 09.00-12.00 på 08-452 75 20 eller mejla kontakt@sobona.se

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 09 januari, 2024 | Senast uppdaterad: 29 februari, 2024

Relaterat innehåll