• Nyhet
  • Sobonadagarna
06 april 2023

Sveriges politiska landskap – omvärldsspaning och nulägesrapport med Katarina Barrling

Under Sobonadagarna kommer vi att få träffa Katarina Barrling som kommer att göra nedslag i det svenska politiska landskapet som befinner sig i en skakig omvärld.

Hur känns det att få träffa Sobonas medlemmar under Sobonadagarna?

– Att få tala med människor som har den svåra uppgiften att verka för det allmänna, på ett sätt som vi utanför ofta bara tar för självklart, tillhör det mest givande i mitt arbete, så jag är väldigt glad över denna möjlighet.

Kan du berätta lite om vad ditt pass på Sobonadagarna kommer att handla om?

– Jag kommer att göra ett nedslag i det svenska politiska landskapet och även försöka lyfta blicken – vilka utvecklingslinjer kan vi skönja?

Behöver du lära dig mer om Sobonadagarna? Vi har samlat allt du behöver veta här Öppnas i nytt fönster.

Vad är din drivkraft?

– Att få möta andra människors tankar och reflektioner – gärna från andra perspektiv än mitt eget. Och att få hjälp att se saker på nya sätt.

Vad vill du att publiken tar med sig från ditt pass?

– En känsla av att ha fått lyfta blicken.

Katarina Barrling är docent i statskunskap, tidigare verksam vid Uppsala universitet. Hon arbetar nu som fristående skribent, föreläsare och konsult. Katarina medverkar ofta i diskussioner och samtal om den politiska utvecklingen.

På Sobonadagarna 2023 ses vi i Stockholm den 24–25 maj och då kommer vi att bjuda på inspirerande spaningar och samtal om allt från ledarskap och arbetsmiljö till verksamhetsutveckling, innovation och kompetensförsörjning i samhällsbärande verksamheter. Årets tema är ”Att leda genom oron mot framtiden” och du anmäler dig här

Populärt just nu

Publicerad: 06 april, 2023 | Senast uppdaterad: 06 april, 2023

Relaterat innehåll