• Nyhet
  • Sobonadagarna
30 mars 2023

Bob Hansson: ”De flesta i publiken kommer garanterat vara lite lyckligare när jag slutat prata”

Han är en av Sveriges mest omtyckta poeter. Under Sobonadagarna 2023 kommer Bob Hansson att berätta om lust, motivation och konsten att vara snäll.

Hur känns det att få träffa Sobonas medlemmar under Sobonadagarna?

– Hur ska jag veta det, det har ju inte hänt än? Men det jag vet är att publiken kommer vara fylld av människor som är viktigare än vad jag är. Människor som får det här landet att fungera och som förtjänar långt fler tack än vad de har fått, säger Bob Hansson.

Kan du berätta lite om vad ditt pass på Sobonadagarna kommer att handla om?

– Det kommer handla om att man inte ens behöver vara chef för att förändra världen. Det kommer vara mer av små övningar och konkreta tricks man kan göra för att vara lyckligare om fem år, än vad man är i dag. Precis det kommer att hända för några i publiken. De kommer att ta beslut som gör att de blir lyckligare om fem år, än vad de är i dag. De flesta i publiken kommer garanterat vara lite lyckligare när jag slutat prata.

Missa inte att anmäla dig till Sobonadagarna – Så anmäler du dig

Vad är din drivkraft?

– Det är två grejer: att förändra världen till en mjukare, mognare och mer kraftfull plats. Dessutom så vill jag, som så många andra, helt enkelt göra något som jag är bra på, för att känna att jag duger och kanske till och med lite omtyckt. Jag råkar nämligen vara ett flockdjur. Det ligger i släkten.

Vad vill du att publiken tar med sig från ditt pass?

– Sig själva, i en uppdaterad version. Kanske hand i hand, det tror jag många av oss behöver, hålla handen lite oftare. Eller så tar de bara med en lite mer avslappnad mage. Bara en sådan sak, vilken grej, avslutar Bob Hansson.

Vill du veta mer om Sobonadagarna? Här hittar du all information om dagarna och hur du anmäler dig. Vi ses den 24–25 maj i Stockholm.

Shira Cohen

Projektledare

Populärt just nu

Publicerad: 30 mars, 2023 | Senast uppdaterad: 11 augusti, 2023

Relaterat innehåll