• Nyhet
  • Sobonadagarna
  • Innovation
16 mars 2023

”Vill att fler ska få upp ögonen för den fantastiska möjlighet som VR ger för kompetensförsörjning och lärande”

Hur kan du använda VR-teknik för att skapa engagemang och förbättra lärandet för kompetensförsörjning? Det kommer Tekniska verken i Kiruna att berätta under Sobonadagarna 2023.

– Vårt pass kommer att handla om hur man med hjälp av VR-teknik kan skapa engagemang och ett annat lärande för kompetensförsörjning. Vi får en helt annan diskussion och förståelse med VR-tekniken som sätter ett större avtryck än det traditionella lärandet, berättar Ann-Helen Friman, avdelningschef på HR och kommunikation på Tekniska verken i Kiruna.

Sobonadagarna 2023 bjuder på inspirerande spaningar och samtal om allt från ledarskap och arbetsmiljö till verksamhetsutveckling, innovation och kompetensförsörjning i samhällsbärande verksamheter. Några som jobbar med just innovation är Tekniska verken i Kiruna och under Sobonadagarna kommer de att berätta mer om hur de använder sig av VR i organisationen och hur de tog hjälp av VR-företaget OutHere. OutHere kommer även att vara på plats under Sobonadagarna och visa upp tekniken.

Missat att anmäla dig? Passa på att anmäla dig i dag

Vad ser du mest fram emot på Sobonadagarna?

– Jag ser fram emot nätverkandet och att få ta del av de spännande föreläsningarna kring framtid och innovation, säger Ann-Helen.

Vad är din drivkraft?

– Min drivkraft är förändring och förbättring i processer, att göra saker enklare och smartare för våra medarbetare och chefer. Allt för att få en så bra arbetsmiljö för alla som möjligt. Jag drivs också mycket av att jobba med kultur- och värdegrundsfrågorna som är två för oss nyckelfaktorer för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Vill du höra mer om Ann-Helen och hur Tekniska verken i Kiruna jobbar med innovation? Lyssna på avsnitt 3 av Sobonapodden. Avsnitt 3: Kickstarta er innovationsresa! Ett inspirerande avsnitt fullt av tips och modeller för att påbörja den egna innovationsresan.

Vad vill du att publiken tar med sig efter ert pass?

– Jag vill att fler ska få upp ögonen för den fantastiska möjlighet som VR ger för kompetensförsörjning och lärande, som är något helt annat än den traditionella lärandeprocessen. Om vi är fler som ser möjligheten så kan vi också få fler utbildningar inom VR, avslutar Ann-Helen.

Årets tema för Sobonadagarna är ”Att leda genom oro mot framtiden” och några av talarna är Ami Hemviken, Niklas Laninge, Bob Hansson och Erik Danhard.

Populärt just nu

Publicerad: 16 mars, 2023 | Senast uppdaterad: 31 mars, 2023

Relaterat innehåll