• Nyhet
  • Sobonadagarna
09 mars 2023

Ami Hemviken: ”Det är en ynnest att få delta under Sobonadagarna”

Sobonadagarna 2023 bjuder på en rad spännande talare och ämnen, däribland beteendevetaren och föreläsaren Ami Hemviken. Med fokus på arbetsglädje, kommunikation och ledarskap kommer Ami att inspirera och berätta om vikten av att skapa tillit inom organisationer och samhällsbärande verksamheter.

Den 24–25 maj är det dags för Sobonadagarna 2023 och en av årets talare är Ami Hemviken. Ami föreläser och coachar inom ämnena arbetsglädje, kommunikation och ledarskap. Hon möter sin publik med humor och glimten i ögat och hennes budskap är alltid förankrade i hennes grund som beteendevetare.

Hur känns det att få träffa Sobonas medlemmar under Sobonadagarna?

– Jag ser verkligen fram emot att få träffa medlemmarna som arbetar med våra välfungerande kommuners viktiga verksamheter. Kommunens och de kommunala företagens arbete påverkar ju allas våra liv - så det är en ynnest att få delta under Sobonadagarna, säger Ami.

Kan du berätta lite om vad ditt pass på Sobonadagarna kommer att handla om?

– Min föreläsning kommer att gå i linje med Sobonas vision, så jag kommer att inspirera och berätta om vikten av att skapa tillit i alla de grupper som samverkar. Men också vikten av invånarnas tillit till kommunens och de kommunala företagens verksamheter. Hur skapar vi tillit, vilka beteenden krävs och varför är det INTE tanken som räknas? För att kunna förändra och utveckla krävs en grund av tillit. Och är det något som alla verksamheter är i behov av så är det ständig utveckling, konstaterar Ami.

Anmälan till Sobonadagarna 2023 är öppen – missa inte att anmäla dig

Vad är din drivkraft?

– Min drivkraft ligger i mötet med andra. Det är en otrolig lyx att få möjligheten att träffa så många olika typer av verksamheter och få ta del av både likheter och skillnader. Att dessutom få vara med och bidra till ett lite högre engagemang och ge tips om hyfsat enkla medel som gör stor skillnad, det ger mig enormt mycket tillbaka.

Vad vill du att publiken tar med sig från ditt pass?

– Att det inte är tanken som räknas när vi ska höja nivån av tillit och driva utveckling. Att den kultur vi har är en direkt konsekvens av de beteenden vi ägnar oss åt och vi har alla ett ansvar, och en fantastisk möjlighet, att anamma beteenden som gör våra arbetsplatser roligare, tryggare och mer utvecklingsbenägna, säger Ami.

I din bok ”Nå in. Nå fram. Få igenom - medveten kommunikation på jobbet”, skriver du att ”Varje ögonblick på jobbet kommunicerar du”. Vad menar du med det?

– Vi är sociala flockdjur med hjärnor som hela tiden tolkar varandra. Det innebär att du också hela tiden sänder ut signaler och påverkar andra. Vi utgör ju faktiskt varandras arbetsmiljö, vare sig vi aktivt tänker på det, eller inte. Det innebär ett ansvar och en möjlighet att kommunicera medvetet och inte minst agera vänligt, uppmuntrande och positivt, avslutar Ami.

Sobonadagarna 2023 kommer bjuda på inspirerande spaningar och samtal om allt från ledarskap och arbetsmiljö till verksamhetsutveckling, innovation och kompetensförsörjning i samhällsbärande verksamheter.

Du anmäler dig här

Shira Cohen

Projektledare

Populärt just nu

Publicerad: 09 mars, 2023 | Senast uppdaterad: 11 augusti, 2023

Relaterat innehåll