Nya Arbetsgivarguiden
  • nyhet
  • Sobona
10 juni 2024

Medlemmarnas feedback hjälper oss att bli ännu bättre

Under 2023 genomfördes två medlemsundersökningar, varav den ena fokuserade på vår arbetsgivarservice. Resultatet från undersökningarna ligger bland annat till grund för den nya Arbetsgivarguiden som lanserades nyligen.

- Våra medlemmars feedback är viktig för oss. I 2023 års medlemsundersökning såg vi en ökning av nöjdheten från 67 till 69*, vilket vi är mycket stolta över. Vi genomförde även ett insiktsarbete som visade på stor nöjdhet bland våra medlemmar. Det finns alltid utrymme för förbättringar och medlemmarnas feedback är avgörande för vår fortsatta utveckling, säger Per Nordenstam, vd på Sobona.

*NKI = Nöjd Kund Index och baseras på medlemmarnas samlade uppfattning om Sobona. Resultatet räknas som högt och att medlemmarna är nöjda. Målet för 2024 års medlemsmätning är 70 i NKI.

Förbättringar i nya Arbetsgivarguiden

Arbetsgivarguiden är navet för vår digitala rådgivning och har länge varit ett välanvänt verktyg av våra medlemmar. Där finns digitalt stöd i arbetsgivarfrågor utifrån de olika kollektivavtalen samt lönestatistik, kollektivavtal och mallar. Nu har Arbetsgivarguiden som ett första steg fått en ny design och förbättrad navigering och sökfunktion med AI-stöd för att göra det ännu lättare att hitta.

- Vi har engagerat våra medlemmar genom hela utvecklingsprocessen, från insamling av feedback via enkätundersökningar och fördjupningsintervjuer till användningstester inför lanseringen. Vi arbetar nu vidare med innehållet för att erbjuda ett ännu bättre stöd och ser fram emot att fortsätta involvera våra medlemmar på olika sätt i utvecklingsarbetet, säger Sarah-Kim Sjödelius som är digital strateg på Sobona.

Har du önskemål om förbättringar eller vill du gå med i Sobonas webbpanel och delta i kommande tester? Kontakta oss gärna på webb@sobona.se

Fler förbättringsåtgärder

Under våren har vi också smugit igång med en ny kontaktväg in via webben för er medlemmar att ställa frågor om era kollektivavtal eller andra arbetsrättsliga frågor. Alla medlemmar med inloggning till sobona.se kan nu fylla i ett formulär på webben och ställa sina frågor där. Vi besvarar sedan dina frågor så snart som möjligt.

Vi har även tagit fram fler anpassningsbara mallar (inloggning behövs) för exempelvis anställningsavtal där du som arbetsgivare enkelt kan anpassa efter er logotyp och innehåll, samt utvecklat en sammanhållen lönestatistik med ett enat klassificeringssystem för samtliga medlemsföretag och branscher. Många små och stora utvecklingsprojekt genomförs och ovanstående är några exempel från det senaste halvåret.

Nästa medlemsundersökning

Nästa medlemsundersökning skickas ut till dig som medlem i augusti. Det lönar sig att svara på våra undersökningar, resultaten kommer dig och din organisation till nytta i form av ständig utveckling av vårt medlemserbjudande.

Frågor och svar om uppdaterade Arbetsgivarguiden

Arbetsgivarguiden nås som vanligt via sobona.se/arbetsgivarguiden med ditt vanliga användarkonto.

Du använder samma användarkonto som tidigare. Om du har glömt ditt lösenord så kan du återställa det på den här sidan.

Som vd eller HR-chef kan du bjuda in fler användare till Arbetsgivarguiden. Kontakta oss via kontakt@sobona.se så hjälper vi er.

Det är inte ovanligt att det dyker upp fel vid större lanseringar, och vi är tacksamma att du vill informera oss om det så att vi kan lösa det så snart som möjligt.

Mejla oss gärna på kontakt@sobona.se med en kort beskrivning och om möjligt även en skärmdump.

Vi tar gärna emot feedback och önskemål om förbättringar på webb@sobona.se

Har du stött på något fel? Mejla oss gärna på kontakt@sobona.se

Sarah-Kim Sjödelius

Digital strateg

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 10 juni, 2024 | Senast uppdaterad: 11 juni, 2024

Relaterat innehåll