Äldre kvinna får vård av sjuksköterska hemma
  • Arbetsgivarinfo
  • Hälso- och sjukvård
  • Vård och omsorg
06 februari 2023

Ny bransch: Hälsa, vård och omsorg

Sobonas bolagsstyrelse har fattat beslut om en sammanslagning av de båda branscherna Hälso- och sjukvård samt Vård och omsorg och därigenom bildandet av en ny bransch – Hälsa, vård och omsorg.

Sobonas två branscher Hälso- och sjukvård samt Vård och omsorg har flera gemensamma beröringspunkter och utmaningar till exempel avseende kompetensförsörjning. Dessutom tillämpar branscherna sedan januari 2022 samma avtal, HÖK/AB, för samtliga medlemmar.

Förändringen trädde i kraft den 1 januari 2023. Sobonas nya bransch - Hälsa, vård och omsorg - omfattar drygt 100 företag som tillsammans sysselsätter närmare 30 000 medarbetare. Inom branschen bedrivs verksamhet inom akut sjukvård, ambulansverksamhet, äldreomsorg, behandlingsverksamhet, LSS-verksamheter, familjerådgivning, HVB-hem, tandvård, vårdcentraler/husläkarmottagning med flera.

Kontakta oss
Ring servicetelefon vardagar 09.00-12.00 på 08-4527520 eller mejla kontakt@sobona.se

Populärt just nu

Publicerad: 06 februari, 2023 | Senast uppdaterad: 05 augusti, 2023

Relaterat innehåll