Per Nordenstam
  • Opinion
  • Kommunala företag
  • Nyhet
15 december 2022

Intervju i Dagens Samhälle - Vinsten dyker i kommunala bolag, risk att investeringar skjuts upp

Per Nordenstam, vd, Sobona, intervjuas i Dagens Samhälle med anledning av att ökade kostnader slår även mot de kommunala företagen. Fyra av tio tror på vikande lönsamhet nästa år enligt en undersökning genomförd av Sobona.

"Kommunerna är stora företagare; så gott som alla kommuner driver affärsmässig verksamhet i företag och oftast då i aktiebolagsform. Bolagen omsatte 266 miljarder kronor förra året, och har de senaste tio åren regelmässigt bidragit med cirka 15 miljarder i vinst till ägarkommunerna. Största kassakorna är bostads- och energibolagen. 2021 översteg de kommunala bolagens vinst 20 miljarder kronor."

Louise Pons Dreifeldt

Opinionsstrateg

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 15 december, 2022 | Senast uppdaterad: 11 augusti, 2023

Relaterat innehåll