Avslutande reflektioner och insikter

19 september 2023
Lästid: 1 min
Conny Larsson, chef för kompetenskansliet på Sobona och moderator Willy Silberstein står i Sobonas studio och samtalar efter konferensen om kompetensförsörjning och branschvalidering inom energi, fiber och stadsnät 2023

Conny Larsson, chef för kompetenskansliet på Sobona och moderator Willy Silberstein

Moderator
Conny LarssonWilly Silberstein
Moderator
Conny Larsson
&
Willy Silberstein

Conny Larsson, chef för kompetenskansliet på Sobona och moderator Willy Silberstein lyfter insikter och rundar av konferensen om energi, fiber och stadsnät 2023.

Moderator Willy Silberstein frågar vad Kompetenskansliet är.

– Vi har krokat arm med åtta parter och visar att arbetet inte är ett tomtebloss; det är långsiktigt och vi gör det tillsammans, berättar Conny.

Vad innebär det, rent konkret?

– Till exempel att söka stöd från Omställningsfonderna för förebyggande insatser som Johan Frisö berättade om under sin föreläsning, förklarar Conny.

Tror du många tycker detta bara är ord och att det känns jobbigt?

– Ja, det är en klar risk. Men börja med att ta kontakt med oss på kompetenskansliet eller någon som redan har påbörjat ett arbete, för det är inte bara ord, fastslår Conny.

Går det trögt att få fler att börja jobba med så här med kompetensförsörjningen?

– Ja, det gör det. Det är svårt att få fler praktikplatser för utrikesfödda och nyanlända. Språkutveckling upplevs som svårt. Men det är inte så svårt, avslutar Conny.

Filmbild

Video

Se föreläsningen

Dela sidan