Röster om Utvecklande HR

Efter Utvecklande HR – “Jag testar mina nya verktyg och insikter hela tiden”

Hanna Björk var redo för påfyllnad av inspiration, nya idéer och verktyg. Därför valde hon att gå programmet Utvecklande HR.

Intervju med Hanna Björk

HR på Upplandsmuseet

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Variationen! Samt att kunna bidra till förbättringar, säger Hanna Björk.

Hanna Björk arbetar som HR på Upplandsmuseet. Ett jobb som är väldigt varierande.

– Mina dagar ser helt olika ut så de är svåra att beskriva. De kan bestå av både fysiska och digitala möten, besök på någon av våra geografiska platser, strategisk planering, utformning och uppdatering av policyer. Det kan även vara förhandlingar och samverkan, upphandling, rekrytering, rehab, avslut av tjänster, chefscoachning, arbetsrätt och ledningsgrupp.

Upplandsmuseet är en kunskapsinstitution och samhällsresurs för regionens invånare. De bidrar till att kulturarvet utforskas, bevaras och tillgängliggörs.

Vad var det som gjorde att du ville gå programmet Utvecklande HR?

Jag har enbart arbetat i privat sektor tidigare och kände att jag behövde öka mitt kunnande inom offentlig samt hitta ett nätverk med HR i liknande organisationer. Dessutom var det dags för en påfyllnad av inspiration, nya idéer och verktyg.

Hur tyckte du att programmet var?

Överlag väldig bra

Hur var programledarna?

Kunniga, inspirerande och varierade. Alla hade fått för lite tid avsatt för jag hade kunnat lyssna mycket mer på var och en av dem, säger Hanna.

Vad tyckte du var roligaste och mest lärorikt?

Gemenskapen, övningarna med Ulrika Tillberg Luckey och Per Åhlströms föreläsning om flödes- respektive resurseffektivitet.

Har du något bra minne från programmet som du vill dela med dig av?

– Det skulle vara musiktävlingen som anordnades på Kämpasten. Där fick vi alla bjuda på oss själva och lära känna varandra på ännu ett sätt. Men också diskussioner och utbyte av tankar och erfarenheter såväl vid matbordet som i föreläsningssalar, säger Hanna.

Tyckte du att utbildningen motsvarade dina förväntningar och vad tar du med dig från den?

Jag hade nog trott att den skulle beröra HR mer än den gjorde, i stället lyfte den vårt perspektiv till ledning av hela organisationen, vilket var både utmanande i tanken och intressant men även lite svårt.

Känner du att du fått användning av det du lärt dig? Eller hur tänker du att du ska använda det du lärt dig?

Jag testar mina nya verktyg och insikter hela tiden och Lotusblomman från Mats Lundgrens föreläsning, är nog den som hitintills kommit till mest användning liksom konsultmodellen.

Vill du veta vad Lotusblomman och Konsultmodellen är för något? Ansök till Utvecklande Öppnas i nytt fönster. HR Öppnas i nytt fönster.

Hur håller du dig fortsatt uppdaterad inom ämnet? Eller andra ämnen som har med ditt yrke att göra?

Läsa, läsa, läsa. Det kan vara böcker, nyhetsbrev, utbildningar och Linkedingruppen. Det är också viktigt att ha ett bra nätverk.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att gå Utvecklande HR?

Gör det! En chans till många nya insikter, nya bekantskaper och mycket god mat, avslutar Hanna.

Programmet Utvecklande HR syftar till att ännu tätare integrera och förankra HR i verksamhetens värdeskapande processer (för samhället, medborgare, kunder och ägare) och stärka den samlade konkurrenskraften på arbetsmarknaden för Sobonas medlemsföretag.

Det här får du och din organisation:

  • Fördjupad kunskap och förståelse för verksamhetens strategi, styrning, flöden och processer samt ledning.
  • Verktyg för att utforska HRs bidrag till verksamhetens strategiska inriktning, och hur du personligen ännu mer kan agera som strategisk partner till chefer och ledningen i utvecklingen av verksamheten.
  • Därtill ger programmet en vitamininjektion med nya kunskaper och perspektiv samt rika möjligheter till nätverkande med andra i liknande situation. Det kan få en avgörande betydelse framöver, för hela din organisation.

Dessutom var det dags för en påfyllnad av inspiration, nya idéer och verktyg.

För dig som är ledare i ett kommunalt företag

Våra utbildningsprogram är skräddarsydda för att tillgodose de unika behov som finns hos kommunala företag. Innehållet vilar på forskningsbaserad kunskap i kombination med
programdeltagarnas egna erfarenheter.

Utvecklande HR är en del av Kommunala företagens ledarskapsakademi och drivs av Sobona i samarbete med: Handelshögskolan i Stockholm Executive Education

haldelshogskolan stockholm

Se våra utbildningar inom Kommunala företagens ledarskapsakademi:

Dela sidan