Ägarstyrning

Inom ramen för Sobonas satsning Samhällsbygge 2030 har vi identifierat samspelet med ägarna som en av de viktigaste strategiska frågorna för att skapa resilienta och framgångsrika organisationer på lång sikt. Därför kliver vi nu in i ett arbete där målet är att synliggöra frågor som berör ägarstyrning samt att kunna stödja er i den utveckling som ni är i behov av.

På gång just nu:

Under 2022 kommer vi aktivt och utforskande att arbeta med att lägga grunden för arbetet och skapa en förståelse för komplexiteten i frågan. Detta kommer att göras genom tre huvudprojekt;

  • Tankeledarstudie i samarbete med Kairos Future där intervjuer, enkäter och analysworkshops med medlemmar och experter bidrar till en heltäckande bild av utmaningar och kompetenser inom området samt
  • Erbjudande till medlemmar - genom samfinansiering med Sobona erbjuds ett begränsat antar medlemmar en genomlysning av ägarstyrningen. Arbetet genomförs i samarbete med Public Partner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Upp till fyra medlemsföretag i Sobona kommer att bli utvalda för att delta.
  • Kvalitativ studie och analys som utgår från insikterna av samarbetet med Public Partner.

Ta del av ett unikt erbjudande kring ägarstyrning

Nu har du som medlem i Sobona möjlighet att ta del av ett helt unikt erbjudande. Som ett led i Sobonas strategiska utveckling kliver vi nu in i ett exklusivt samarbete med Public Partner där du som medlem har chans att utveckla värdet i samspelet med din ägare samtidigt som Sobona utvecklar ett långsiktigt arbete för att fördjupa insikterna kring ägarstyrning av kommunala företag i en kvalitativ studie. Erbjudandet gäller året ut.

Bild på Madeleine Gimåker och Anna Lirén, utvecklingsstrateger på Sobona.

Kontakt

Välkommen att kontakta oss vid frågor!

Madeleine Gimåker
08-452 78 14
madeleine.gimaker@sobona.se

Anna Lirén
08-452 79 15
anna.liren@sobona.se