Tekniksprånget inspirerar unga att slutföra en högre teknisk utbildning

Kommer ni sakna ingenjörer i framtiden? Genom praktikprogrammet Tekniksprånget får du en chans att visa upp ert företag och vilka yrken som finns för att locka unga människor att läsa vidare.

teknikspranget

Vad är Tekniksprånget?

Tekniksprånget är ett praktikprogram på fyra månader som är framtaget för att inspirera unga under 21 år att läsa vidare och slutföra en högre teknisk utbildning. Det är ett samverkansprojekt inom Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vem passar det för?

Det passar för dig som vill få tillgång till ung kompetens som stimulerar innovation och förändring. Du får också kunskap och insikter om morgondagens medarbetare.

Vilka fördelar har Tekniksprånget?

Tekniksprånget bidrar till att lösa framtida kompetensbrist inom ingenjörsyrken och breddar rekryteringsbasen. Åtta av tio praktikanter går vidare till ingenjörsstudier.

Vilka är vinsterna för ditt företag?

Genom att ta emot Tekniksprångare får du chansen att visa en attraktiv arbetsplats och berätta hur intressant ingenjörsyrket är. Många av praktikanterna har ett digitalt synsätt.

Det betyder jättemycket för oss att så många av Sobonas medlemmar medverkar i Tekniksprånget och Jobbsprånget. Vårt syfte är att erbjuda praktik till så många som möjligt, och att då få samarbeta med en organisation som dessutom lyfter kompetensförsörjningsfrågan så högt – det är en genväg för oss. Därutöver kan vi säga att den kommunala sektorn är ganska dold för våra målgrupper. Men när de väl träffar arbetsgivarna är det som en bekant kärleksrelation – det säger oftast bara klick.

Alexandra Ridderstad, verksamhetschef, Tekniksprånget och Jobbsprånget

Det är kostnadsfritt att medverka i Tekniksprånget, men arbetsgivaren betalar lön under perioden. Det finns ett kollektivavtal som reglerar detta. Läs gärna mer under "Rådgivning vid anställning”.

Tekniksprånget på Gävle Energi

Gävle Energi famlade i mörkret men hittade verktyg som förändrar hur de jobbar med sin kompetensförsörjning.