Det bästa av två världar

Vad behöver vi göra för att vara attraktiva för morgondagens medarbetare? På uppdrag av Sobona har Ungdomsbarometern tagit fram en ny rapport om kompetensförsörjning och arbetsgivarattraktivitet i kommunala företag.

Vad efterfrågar unga i åldrarna 20-35 år?

Arbetsmarknaden och kompetensbehovet förändras i snabb takt. Unga söker både trygghet och flexibilitet. Hur kan detta paketeras för att vara attraktivt för dagens och morgondagens medarbetare?

De kommunala företagen befinner sig nära epicentrum för några av våra största samhällsutmaningar. Oavsett om vi tänker på klimatomställning eller ökade behov av välfärd och trygghet. För att kunna bidra till att lösa dessa utmaningar finns ett stort behov av att både attrahera nya kompetenser samt utveckla och engagera befintliga. Mot bakgrund av detta inledde Sobona och Ungdomsbarometern ett samarbete 2017, med syfte att undersöka ungas syn på kommunala företag och arbetsgivarattraktivitet.

Nu lanseras en uppföljande rapport om morgondagens medarbetare i kommunala företag.

Kontakt

Kontakta mig gärna om du har några frågor om rapporten!

Kristina Hane

Strategisk utveckling

Unga söker flexibla arbetsgivare

Det handlar inte bara om flexibilitet i tid - även flexibilitet kring vart arbetet utförs spelar in när unga väljer arbetsgivare. Inflytande över de egna arbetsuppgifterna är också en viktig faktor.

Läs mer

Dela sidan