Ny satsning för presidier - workshops för professionella samspelsrelationer

Ett gott samarbete och arbetsfördelning mellan styrelsens ordförande, vice ordförande och vd, förbundsdirektör (eller motsvarande) behövs för att kunna styra och leda tillsammans. Få hjälp att utveckla en gemensam strategi för samarbetet och att komma överens om mål och arbetsfördelning.

Presidiet – en professionell samspelsrelation

I samarbete mellan SKR och Sobona bjuder vi inom Kommunala företagens ledarskapsakademi in till en särskild satsning på presidier. Under ett dygn sätts fokus på hur styrelsens ordförande, vice ordförande, vd eller motsvarande ska styra och leda verksamheten under de kommande åren. Slutresultatet är en strategi för ett bra samarbete mellan styrelse och ledning som ökar genomslag och resultat.

Så här går det till
Under workshopen deltar ni tillsammans med 2-3 presidier från andra verksamheter av liknande slag. Upplägget ger er möjlighet att dela erfarenheter och göra jämförelser då vi kommer arbeta både gemensamt och uppdelat. Arbetet sker som en intensiv internatvistelse på kursgård som startar kl. 12.00 med lunch dag 1 och slutar med lunch
kl. 12.00–13.00 dagen efter. Vi arbetar en stund in på kvällen. Arbetet förbereds innan genom intervjuer med var och en
i presidiet och en kortare digital avstämning ett par veckor innan vår gemensamma workshop.

Det här får ni
Få hjälp att komma överens om spelregler, utveckla en gemensam strategi för samarbetet och komma överens om vilka mål som är viktigast att fokusera på. Vidare får ni ta del av forskning, kunskap och verktyg om vad som behövs för att förbättra samarbetet och för att förtydliga uppdragen mellan styrelse och ledning. 

Skräddarsytt för dig som är

  • Ordförande i ett kommunalt företag
  • Vice ordförande i ett kommunalt företag
  • Vd, förbundsdirektör eller motsvarande i ett kommunalt företag

Handledare
Insatsen leds av tre handledare, som kombinerar olika kompetens. Gunnar Westling, programledare för programmet för styrelsens ordförande; Anna Lirén, ansvarig för Kommunala företages ledarskapsakademi, Sobona; och Lena Lindgren, projektledare på SKR med särskild inriktning på politiskt ledarskap och samspel.

Kostnad
Kostnaden för att delta i denna utvecklingsworkshop är 25 000 kr exklusive moms per deltagande presidie. Därtill tillkommer er egen kostnad för mat och logi samt egna resor.

Plats
Våra workshop bokas på konferensanläggning i Stockholmsområdet eller på annan plats efter överenskommelse med gruppen.

Skicka en intresseanmälan

Är du intresserad av att vara med? Skicka gärna en intresseanmälan så berättar vi mer.

Anna Lirén

Ansvarig Kommunala företagens ledarskapsakademi

Dela sidan