Erbjudande till medlem

Som medlem i Sobona kan du även ta del av erbjudanden från några av våra samarbetspartners.

1. Rätt fokus i styrelsearbetet för kommunalt ägda bolag

I samarbete med StyrelseAkademien kan vi erbjuda dig som medlem i Sobona rabatterat pris på certifieringsutbildningen för styrelseledamöter.

Aldrig förr har intresset för styrelsefrågor varit större än nu. Vi tror att det handlar om ökad insikt om att bra styrelsearbete ökar bolagets förmåga att göra bra affärer och skapa värdetillväxt. Men kanske lika mycket att fokus har hamnat på ansvarsfrågorna, där styrelsen har ett uttalat ansvar för vad som händer i bolaget. Oaktsamhetsfrågor har dominerat löpsedlarna. Förhoppningsvis inser allt fler att ökade kunskaper är vägen mot ett bättre styrelseliv.

Rätt fokus i styrelsearbetet för kommunalt ägda bolag är en kurs som ger deltagarna grunderna i styrelsearbetet. Utbildningen täcker det du behöver veta om ägar- och bolagsstyrning, utifrån kommu­nallagens, allvillagens och aktiebolagslagens villkor. Det gäller att veta vilken lag som tar över i vilken situation och att uppfatta skillnaden mellan nämnduppdraget och bolags­uppdraget, då du i bolagsuppdraget förutom ditt politiska ansvar även har ett personligt ekonomiskt ansvar för bolaget.

Erbjudandet

I samarbete med StyrelseAkademien kan vi erbjuda dig som medlem i Sobona rabatterat pris på utbildningen. Anger du kampanjkoden ''Sobona'' vid anmälan får du gå utbildningen för 13 900 kr (ordinare pris 15 900 kr).

2. UGL - i samarbete med Sobona

Gällöfsta Perlan Ledarskap arbetar sedan starten 1971 för att utveckla ledarskap på alla nivåer och i alla typer av verksamheter, med människan och mellanmänskliga relationer i fokus. Genom deras öppna utbildningar, coachning och företagsinterna behovsanpassade uppdrag, utvecklar de chefer, medarbetare, grupper och organisationer i ledarskap och samverkan – i syfte att bli högpresterande, välfungerande och hållbara.

En av deras öppna utbildningar är UGL (Utveckling för grupp och ledare). UGL har blivit en grundläggande ledarskapsutbildning för tusentals chefer och ledare, men även för medarbetare utan formellt ledaransvar, och det av goda skäl. För alla ingår i ett sammanhang – i samverkan med andra människor – på jobbet, i föreningen, i familjen. Att få en större förståelse för gruppdynamik, hur en individ påverkar och påverkas av gruppen och de olika faser av grupputveckling som finns – det har vi konkret nytta av i alla skeenden i vårt liv.

Under UGL tränar du på problemlösning i grupp, ledarskap, kommunikation och feedback. Du går utbildningen tillsammans med människor du aldrig mött innan, vilket ger bättre förutsättningar för att lyckas. Ju större öppenhet och engagemang som skapas, desto större utbyte för deltagarna. När du avslutat de fem dagarna kommer du dessutom ha påbörjat en individuell utvecklingsplan för hur du ska omsätta det du lärt dig i din vardag.

I samarbete med Sobona erbjuder Gällöfsta Perlan Ledarskap 10% i rabatt på kursavgiften på UGL. För att få tillgång till rabatten, uppge Sobona10 i samband med bokningen.