• nyhet
  • Karriär
  • Kompetensutveckling
08 januari 2024

"Framgångakademin förbättrade mitt arbetssätt"

Från struktur till presentationsteknik: följ Elin Flygs resa genom Framgångsakademins mångsidiga kursutbud och dess inverkan på hennes kompetensutveckling.

Visit Värmlands produkt- och affärsutvecklare, Elin Flyg, fick chansen att testa på Sobonas medlemserbjudande i samarbete med Framgångsakademin på arbetstid. Framgångsakademin har ett stort fokus på individen, vilket rimmar väl med Sobonas tanke om att all förändring börjar hos varje enskild individ. Erbjudandet kan nyttjas såväl av chefer som medarbetare på kommunala företag som är anslutna till Sobona.

– Jag kollade igenom utbudet och såg att det var brett och med olika teman och ville egentligen lära mig det mesta, berättar Elin om sitt första intryck av akademin.

Strukturerade arbetet bättre
Elin började med David Stiernholms kurs "Så skapar du struktur" och fann den överensstämma med hennes förväntningar om effektivitet och ordning. Hon fortsatte sedan med styrelsekursen med Charlotte Gustavsson och påbörjade kurserna "Sluta tänka, börja göra" samt "Presentationsteknik och Retorik".

– Strukturkursen gav mig fler verktyg som nu gör mitt arbete ännu mer strukturerat och effektivt, förklarar Elin. Hon lägger även till vikten av styrelsekursen i hennes arbete, där en aktiv styrelse spelar en stor roll.

När det gäller medlemserbjudandet från Framgångsakademin, uttrycker Elin stor uppskattning.

– Att få dessa kursutbud kostnadsfritt och så lättillgängligt är superbra, säger hon.

Enkelt att börja
Elin fann det enkelt att komma i gång med kurserna, tack vare det användarvänliga upplägget och indelningen i lättöverskådliga kapitel och delar. Hon rekommenderar starkt andra Sobonamedlemmar att ta del av Framgångsakademins utbud.

– Absolut, jag tycker att det finns mycket användbart och det finns både breda och mer specifika kurser. Jag har använt Framgångakademin för att bättra på mitt arbetssätt, uppdatera lite kunskaper och få inspiration. Det borde finnas något som de flesta kan koppla till sitt arbetsliv. Jag har varit på mina kollegor om att de borde kolla över utbudet när de har lite tid.

Uppdatering 29 februari 2024: Samarbetet är avslutat.

Kontakta oss

Ring vår servicetelefon helgfria vardagar 09.00-12.00 på 08-452 75 20 eller mejla kontakt@sobona.se

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 08 januari, 2024 | Senast uppdaterad: 29 februari, 2024

Relaterat innehåll