kvinna skriver i block
  • nyhet
  • Validering
  • Kompetensförsörjning
02 november 2023

”Omställningsfonden öppnar många dörrar”

Hur kan Omställningsfonden bidra till validering? VafabMiljö delar sin erfarenhet på Valideringskonferensen 2023.

På Valideringskonferensen kommer Ludvig Ericsson, verksamhetsutvecklare och Natalie Lindkvist, projektledare för VafabMiljö, att ta med er på en resa i deras arbete med validering av yrkesprofiler och avfall och återvinning.  

– Vi kommer berätta om hur VafabMiljö kom i kontakt med validering och de yrkesprofiler som har tagits fram inom avfall och återvinning. Vi kommer också berätta om vår resa till att välja att finansiera valideringen genom Omställningsfonden och även hur vi planerar att genomföra det hela, berättar Ludvig och Natalie.  

Ni ska validera alla medarbetare som jobbar på Återbruken, vad tänker de om att bli validerade?  

– En av våra medarbetare, Filip, säger så här ”Jag känner mig lite nervös över att bli bedömd. Annars tycker jag det är positivt. Företaget och chefer får en ärlig överblick över medarbetarnas kompetens”. 

Varför gör ni det? 

– Vi står inför stora förändringar inom de närmsta åren och för oss är det viktigt att våra medarbetare följer med i den utveckling som vi befinner oss i. Validering är ett bra verktyg för att kunna följa medarbetarna och helt enkelt ”klä på” dem det som behövs. 

Vad hoppas ni att tittarna tar med sig efter de har hört er prata? 

– Vi hoppas att konferensdeltagarna tar med sig att ett samarbete med Omställningsfonden öppnar många dörrar. Vi hoppas också att vi kan vara inspiratörer genom att visa att detta är möjligt, avslutar Ludvig och Natalie. 

Sista anmälningsdagen är på måndag 6 november. Anmäl dig i dag. Öppnas i nytt fönster.

Conny Larsson

Chef för kompetenskansliet

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 02 november, 2023 | Senast uppdaterad: 02 november, 2023

Relaterat innehåll