• nyhet
  • Validering
  • Kompetensförsörjning
02 november 2023

Härnösands kommun delar sina framgångar med validering

Upptäck hur Härnösands kommun framgångsrikt använder OCN-metoden och innovativ teknik för att optimera valideringsprocessen. Ingrid Nilsson och Hampus Lindqvist belyser vikten av digitalisering och samarbete över kommungränserna.

Den kommande Valideringskonferensen den 8 november har ett späckat schema med intressanta föreläsningar. Ingrid Nilsson, förvaltningschef arbetslivsförvaltningen och Hampus Lindqvist, projektledare arbetslivsförvaltningen Härnösands kommun, kommer att berätta om hur Härnösands kommun arbetar med validering.

Vi kommer att prata om hur vi arbetar med validering utifrån OCN-metoden, berätta om hur vi använder verktyget, varför vi valt att jobba med det och vad vi tycker fungerar så bra med just det sättet att arbeta med validering. Vidare kommer vi också att prata om VR-studion och det innovativa arbete som görs i Härnösand kopplat till detta och hur vi tänker att man skulle kunna nyttja den innovativa tekniken även inom validering för att optimera nyttan för alla, berättar Ingrid Nilsson.

Hur arbetar ni med validering?

Vi arbetar med validering på många olika sätt från ”många olika håll”. Den validering vi pratar om just i dag är validering med OCN-metoden, vi arbetar också aktivt med validering i samarbete med vård och omsorgscollege, är med i FAVAL* med mera. Vi har också tagit initiativet till ett projekt där vi i samarbete med Örnsköldsviks kommun och Region Västernorrland arbetar för att skapa en digital plattform som ska fungera som en portal för all validering i regionen.

Vad hoppas ni att deltagarna tar med sig?

Vi hoppas att de som lyssnat på oss tar med sig att det inte spelar någon roll om man är en stor, liten eller mellanstor kommun så går det att arbeta innovativt både ur ett digitaliseringsperspektiv och ur ett socialt perspektiv, och hur man kan arbeta med dessa frågor. Vi hoppas också att personer som lyssnat på oss känner sig inspirerade att höra av sig för se om vi kan hjälpas åt, samarbeta eller dela med oss av den kunskap vi har fått längs vägen, avslutar Ingrid.

Anmäl dig till Valideringskonferensen i dag! Öppnas i nytt fönster. Sista anmälningsdag är den 6 november.

*Fastighetsbranschen har i samarbete med Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd tagit fram FAVAL, ett valideringsverktyg för validering av fastighetsbranschens yrkesroller. FAVAL är ett komplett verktyg för att kartlägga, kvalitetssäkra och utveckla rätt reell kompetens för branschens yrken.

Conny Larsson

Chef för kompetenskansliet

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 02 november, 2023 | Senast uppdaterad: 02 november, 2023

Relaterat innehåll