kvinna fotograferar på mässa
  • nyhet
  • Sobona
13 september 2023

Content manager till Sobona

Vår content manager går på föräldraledighet och nu söker vi efter hans vikarie. Ta chansen att vara en del av Sobonas kommunikationsteam under ett längre interimsuppdrag. Vi söker dig som genom engagerande content förstärker stoltheten och engagemanget för vårt medlemserbjudande och våra medlemmar.

Sobonas kommunikationsteam består av sex personer med uppdraget att stärka varumärket, tydliggöra medlemserbjudandet, synliggöra/positionera Sobona och medlemsföretagen samt stärka organisationens kommunikativa förmåga.

I vår spännande utvecklingsresa är rollen som content manager en drivande kraft i att förstärka stoltheten och engagemanget kring vårt medlemserbjudande och den samhällsnytta som Sobonas medlemmar skapar varje dag.

Om uppdraget

Centralt för rollen är att producera och koordinera innehåll för webb, nyhetsbrev och sociala medier. I arbetet ingår content marketing där vi marknadsför medlemserbjudandet till befintliga och nya målgrupper samt att leda och driva vår podcast tillsammans med engagerade kollegor. Förutom att du är en stilsäker skribent är du även hemma i färg och form, ljud och bild då mycket av vårt material produceras inhouse.

Vem är du?

Oavsett kanal kan du skapa, förpacka och distribuera innehåll, så egen kreativitet, skrivförmåga och driv är en förutsättning för att lyckas.

I nära samarbete med dina kollegor i hela organisationen leder du det redaktionella innehållsarbetet. Kommunikationsteamet drivs av prestigelöshet och arbetsglädje så alla hjälps åt – men du är den som ansvarar för och håller samman innehållet.

  • Du skapar engagerande och inspirerande texter som utgår från ett redaktionellt årshjul.
  • Du ser möjligheterna kring text & bild i kombination och förmår att omsätta dem i praktiken, till exempel foto, infografik eller enklare filmproduktioner med mobilen.
  • Du är en inspiratör när det kommer till optimeringen av sociala kanaler och att ta vår sociala mediestrategi till nya höjder.
  • Du är passionerad kring arbete i digitala kanaler, och förmedlar din entusiasm och kompetens. Ditt mål blir att öka Sobonas engagemang i digitala kanaler för att stärka varumärket och synliggöra våra medlemsföretag. Detta gör du genom att proaktivt föreslå och genomföra aktiviteter i våra kanaler kopplat till projekt och mötesplatser som kollegor driver.
  • I samverkan med kollegorna utvärderar du vant aktiviteterna i de olika digitala kanalerna och har förmåga att förmedla dina insikter till övriga i organisationen.
  • Du har ett lärandefokus och stödjer Sobona i den digitala utvecklingen och har spaning på vad det finns för nya tekniker, trender eller grepp för att proaktivt se runt hörnet hur Sobonas närvaro i sociala och digitala kanaler ser ut.
  • Du har förmåga att se synergier mellan CRM (Lime) och CMS (SiteVision) och kan vara ett stöd i att optimera dessa för att skapa effektiv och målgruppsanpassad kommunikation.

Det är ett stort plus om du har erfarenhet av att jobba med film, foto för webb, animationer och grafik samt enklare formgivning. Som person strävar du efter hög kvalitet i ditt arbete, du är noggrann, självgående, strukturerad och lösningsinriktad samt intresserad av medlemskommunikation.

Vår arbetsplats

På Sobona arbetar cirka 35 personer med medlemsnyttan i fokus. Då Sobona är en relativt nybildad arbetsgivarorganisation håller vi hög utvecklingstakt där det finns stora möjligheter att påverka och göra skillnad. Vi har högt i tak och sätter ledarskap och arbetsglädje i första rummet. Vårt fina kontor finns i SKR-huset nära Slussen. Vi har balans mellan närvaro på kontoret och hemarbete, men eftersom vi har så roligt på jobbet är vi många som ofta är på plats. Resor i tjänsten förekommer.

Välkommen att bli en del av Sobonas kommunikationsteam!

Om tjänsten

Detta är en heltidstjänst/uppdrag från november 2023 och minst till och med augusti 2024. Vi uppmanar alltid till mångfald och välkomnar alla sökanden. Du kan antingen bli anställd som vikarie eller fakturera via eget bolag.

Urval sker löpande så dröj inte med din ansökan. Sök här - content manager till Sobona Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Christina Lingdén

Kommunikationschef

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 13 september, 2023 | Senast uppdaterad: 14 september, 2023

Relaterat innehåll