Buss kör genom grönområde
  • nyhet
  • Trafik
  • Kompetensförsörjning
  • Karriär
14 augusti 2023

Skickliga chaufförer uppmärksammas i Bussförar-SM

Tisdagen den 5 september hejar vi fram vår medlem Svealandstrafiken och bussföraren Helena Blomqvist som är med bland de 20 finalisterna!

Sobona slår ett slag för bussföraryrket och är medsponsor i Bussförar-SM i år. Syftet med Bussförar-SM är att öka fokus på och höja statusen för bussföraryrket eftersom rekryteringsbehovet är mycket stort och branschens krav ständigt ökar.

Varje år genomförs en miljard resor inom kollektivtrafiken. En av de viktigaste yrkesgrupperna inom branschen är bussförarna som har en nyckelroll för att resan ska bli behaglig och säker. Bussförar-SM arrangeras för att uppmärksamma bussförarna och visa hur viktig deras kompetens är.

Bussföraren är företagets ansikte utåt och det är viktigt att bussföraren är serviceinriktad, representativ och har ett bra kundbemötande. Bussföraren ska kunna köra fordonet mjukt och säkert, ekonomiskt och riskmedvetet. Man ska även kunna manövrera fordonet i trånga trafikmiljöer och vara kvalitets- och miljömedveten.

Bussförar-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med
branschtidningarna Res- och Trafikforum.


Kontakta oss

Ring vår servicetelefon helgfria vardagar 09.00-12.00 på 08-452 75 20 eller mejla kontakt@sobona.se

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 14 augusti, 2023 | Senast uppdaterad: 14 augusti, 2023

Relaterat innehåll