Jonas Jansfors
  • nyhet
  • Sobona
12 juni 2023

”Sobona ska vara det självklara valet för kommunägda företag”

Vi välkomnar projektledaren Jonas Jansfors som kommer att leda ett projekt som ser över hur Sobona kan leverera ett ännu bättre och mer konkret stöd i de viktigaste HR-processerna.

Välkommen till Sobona, berätta lite kortfattat, vem är du?

Jag är bland annat en teoretiskt skolad samhällsvetare som genom slump och försyn kommit att arbeta praktiskt med arbetsgivarfrågor i hela mitt yrkesliv, berättar Jonas Jansfors.

Du har ju varit här tidigare, vad gjorde du då?

Ja, jag var anställd under avtalsrörelsen 2020 och jobbade bakom kulisserna med att bland annat ta fram strukturen för de nya branschavtalen.

Vad har du för erfarenheter? Vad tar du med dig för erfarenheter till Sobona?

Jag har jobbat i många olika roller och positioner hos både fack, kommun och arbetsgivarorganisationer. Jag tror att alla de samlade erfarenheterna gör att jag har en ganska jordnära syn på både vad gäller medlemmarnas behov av stöd och vår möjlighet att tillgodose dem, säger Jonas.

Var jobbade du innan du kom till Sobona?

Precis innan har jag jobbat som rådgivare på Fremia. Fremia är en arbetsgivarorganisation som samlar medlemmar inom bland annat kooperation och civilsamhälle. Jag har dessförinnan arbetat som förhandlingschef och personalchef i Tyresö kommun under många år.

Vad var det som lockade med Sobona?

Jag kände ju både många kollegor här, sedan mitt inhopp hösten 2020 och våren 2021, och vet att det är en professionell organisation som vill utveckla och utvecklas. Jag har också en stark känsla både för kommunala företag och det samhällsnyttiga uppdrag som Sobonas medlemmar förvaltar och utvecklar.

Vad kommer du att göra på Sobona?

Jag kommer i rollen som projektledare, tillsammans med både kollegor och Sobonas medlemsorganisationer, se över hur Sobona kan leverera ett ännu bättre och mer konkret stöd i de viktigaste HR-processerna. Som jag ser det är den allra mest avgörande uppgiften med projektet att kunna erbjuda ett mer konkret och effektivt arbetsgivarstöd som är anpassat till den enskilda medlemsorganisationens behov och förutsättningar, berättar Jonas.

Finns det något i din jobbvardag du inte kan vara utan?

Ja, det är kaffe och engagerade kollegor.

Finns det något som du är lite extra taggad för i din roll här på Sobona?

Det är en stor och stimulerande utmaning att tillsammans med andra tänka nytt och göra nya saker för att vi slutligen ska nå dit. Med både fler och mer nöjda medlemmar.

När du inte jobbar vad gör du då?

En bra och lite längre ledighet börjar gärna med en bil fylld med fru, barn, katt och packning för alla väder på väg mot en färja i Nynäshamn, avslutar Jonas.

Jonas Jansfors

Affärsutvecklare och projektledare

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 12 juni, 2023 | Senast uppdaterad: 11 augusti, 2023

Relaterat innehåll