• nyhet
  • Sobona
  • Sobonadagarna
25 maj 2023

Ny ordförande i Sobona AB

Vid årsstämmorna under årets Sobonadagar valdes Katarina Ahlqvist, vd Gryning Vård, till ny ordförande i Sobona AB. Samtidigt lämnade Christian Schwartz, vd Mölndal Energi AB över stafettpinnen efter två år som ordförande. Till vice ordförande valdes Christian Rockberger, vd Stockholms parkering AB.

– Jag ser fram emot att fortsätta i Christians anda och värna om det goda samarbetet i styrelsen och tillsammans med vd. Det är en väldigt rolig styrelse att sitta i, med högt engagemang, stort mod och där samtliga brinner för att skapa värde för medlemsföretagen, säger Katarina Ahlqvist.

Christian Schwartz som har varit ordförande i två år och dessförinnan vice ordförande, menar att det är de kommunala företagen som ser till att samhället fungerar på riktigt:

– Det känns fint att få lämna nu, vi har gjort en fantastisk resa tillsammans sedan fusionen 2018, det har blivit riktigt bra. Jag fortsätter nu som vd för Mölndal Energi med fortsatt engagemang och driv för oss aktörer inom den affärsmässiga samhällsnyttan och kopplingen till demokratin och tilliten i samhället. Stoltheten över detta bygger vi tillsammans i de kommunala företagen, säger Christian Schwartz.

Katarina Ahlqvist har tidigare varit vice ordförande i Sobonas styrelse och brinner för sitt uppdrag och den affärsmässiga samhällsnyttan:

– Jag hoppas kunna fortsätta att driva på utvecklingen och skapa framtidskapacitet för medlemsföretagen för att kunna möta samhällsomdaningen. Grunden är lagd, nu fortsätter vi att bygga på det fantastiska arbete som gjorts som stöd till oss medlemmar, säger Katarina Ahlqvist.

Styrelsen i Sobona AB (från den 24 maj 2023)

Katarina Ahlqvist, VD Gryning Vård AB ordförande omval
Christian Rockberger, Stockholm Parkering AB vice ordförande omval
Peter Liss, VD Svealandstrafiken AB omval
Lotta Nibell, VD Got Event AB omval
Anneli Wikner, VD MittSverige Vatten & Avfall AB omval
Mikael Cederberg, förbundsdirektör Jämtlands Gymnasieförbund omval
Ulf Lago, förbundsdirektör Räddningstjänsten Östra Götaland omval
Elin Pietroni, VD Umeå Parkerings AB omval
Karin Gellin, Förbundschef Samordningsförbundet VärNa omval
Karin Melander, VD Folktandvården Skåne omval
Anna Karlsson, VD Kalmar Energi AB nyval

Valberedningen

Karin Medin, VD Söderenergi AB, Södertälje, ordförande
Eva Ljung, VD Folktandvården i Stockholm AB
Kenneth Larsson, Skolchef Montessoriskolan Malmen, Borås
Camilla Lejon, VD Linköping City Airport AB

(Håkan Ekengren, ordförande Nacka vatten och avfall AB, lämnade på egen begäran uppdraget i januari 2023 då han lämnat uppdraget om ordförande i Nacka vatten och avfall AB)

Christina Lingdén

Kommunikationschef

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 25 maj, 2023 | Senast uppdaterad: 11 augusti, 2023

Relaterat innehåll