• Arbetsmiljö
  • Nyhet
  • Sobona
  • Sobonadagarna
02 maj 2023

 ”Kommunala företag har ett utomordentligt viktigt uppdrag”

Forskaren Sara Göransson kommer till Sobonadagarna 2023 och hon kommer att berätta om hur man kan arbeta med att förebygga hot och våld med hjälp av Suntarbetslivs digitala stöd Säkerhetsdialogen.

Fredagen den 5 maj är det sista dagen att anmäla sig till Sobonadagarna 2023 Öppnas i nytt fönster. och årets dagar kommer bjuda på inspirerande spaningar och samtal om allt från ledarskap och arbetsmiljö till verksamhetsutveckling, innovation och kompetensförsörjning i samhällsbärande verksamheter.

Under dag 2 kommer det att gå att lyssna på forskaren Sara Göransson som kommer att prata om att förebygga hot och våld.

Berätta lite kortfattat, vem är du?

– Jag är Sara som föddes in i frikyrkan, hade liten fårfarm som tonåring och bodde på bondgård. Jag flyttade som ung vuxen till storstan och kände mig fullkomligt vilse i den nya världen. Sökte mig fram, doktorerade och startade företag och har nu hunnit bli ganska senior, säger Sara.

Vad har du för drivkraft?

– Jag tycker väldigt mycket om utvecklingsarbete där jag får använda mina kreativa sidor, men tycker också om att sätta mig in i nya områden, undersöka, göra research och skriva. Jag är fortfarande nyfiken och hungrig, vill vara med och utveckla inom området social hållbarhet utifrån ett brett perspektiv.

Hur känns det att få träffa Sobonas medlemmar under Sobonadagarna?

– Väldigt bra! Kommunala företag i alla dess former tror jag är ett viktigt bidrag och de har ett utomordentligt viktigt uppdrag.

Kan du berätta lite om ditt pass?

– Apropå social hållbarhet är hot och våld en viktig fråga. Jag har träffat människor som varit med om hot och våld på jobbet när jag arbetade inom företagshälsan. Jag reflekterade då dels över att det inte får hända dels på vilken otrolig skillnad det gör om chefen och organisationen i stort möter upp och stöttar jämfört med om den inte gör det. Jag hoppas förstås att mest kraft ska läggas på det förebyggande arbetet men också på att rusta organisationen för att ta hand om medarbetare om det händer. Det är socialt hållbart.

Vad vill du att publiken tar med sig från ditt pass?

– En känsla av att det här är ett viktigt område, och känslan att det går att göra mycket för att förebygga. Och lite tips på verktyg i arbetet förstås, avslutar Sara.

Har du inte anmält dig till Sobonadagarna 2023? Passa på att göra det i dag

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 02 maj, 2023 | Senast uppdaterad: 02 maj, 2023

Relaterat innehåll