vårdpersonal tittar ut genom fönster
  • Kollektivavtal
  • Nyhet
05 april 2023

Överenskommelse med Läkarförbundet om garanterat utfall 2023

Sobona, SKR och Läkarförbundet har kommit överens om ett garanterat utfall för arbetstagarorganisationen på totalt 4.1 procent i löneöversynen 2023. Avtalet omfattar drygt 38 000 medarbetare i kommuner, regioner och kommunala företag, varav en stor majoritet är anställda i regionerna.

Nuvarande avtal med Läkarförbundet tecknades 2020 och gäller till och med den 31 mars 2024. Det garanterade utfallet för arbetstagarorganisationen 2023 ska, enligt gällande avtal, fastställas i nivå med det märke som sätts i avtalen mellan centrala parter inom industrin.

Sobona, SKR och Läkarförbundet har därför enats om att fastställa ett garanterat utfall för arbetstagarorganisationen i löneöversynen 2023 på totalt 4.1%. Resultatet av löneöversynen gäller fr.o.m. 1 april 2023, om inget annat överenskoms.

- Parterna inom industrin har, genom sin överenskommelse, tagit stort ansvar i en mycket ansträngd tid. Det är positivt att vi nu har ett märke att förhålla oss till. Det ger stabilitet och förutsägbarhet utifrån ett samhällsekonomiskt perspektiv. Samtidigt är märket högt och innebär en stor utmaning för arbetsgivarna, givet det mycket besvärliga ekonomiska läget, säger John Nilsson, förhandlingschef på Sobona.


Kontakta oss
Ring servicetelefon vardagar 09.00-12.00 på 08-4527520 eller mejla kontakt@sobona.se

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 05 april, 2023 | Senast uppdaterad: 03 augusti, 2023

Relaterat innehåll