Från vänster: Madeleine Eckervig Gimåker, Samira Lundqvist och Philip Malek.

  • Karriär
  • Kompetensutveckling
  • Ledarskap
  • Nyhet
31 mars 2023

Fokus på medarbetares personliga utveckling – Sobona inleder samarbete med Framgångsakademin

Med utmaningar inom kompetensförsörjning och omställningen till en hållbar utveckling behövs nya sätt att utvecklas. Och utveckling och lärande behöver vara livslångt. Därför har Sobona valt att kliva in i ett samarbete med Framgångsakademin, där alla medarbetare på Sobonas medlemsföretag får möjlighet att ta del av Framgångsakademins kursutbud.

Boosta din hjärnkapacitet med Katarina Gospic, snabbuppgradera ditt minne med Mattias Ribbing eller ta din presentationsteknik till nästa nivå med Elaine Eksvärd. Det finns idag 35 kurser att välja mellan samt flera träningsverktyg, intervjuer i poddformat och inspiration. Samarbetet med Framgångsakademin ger Sobonas medlemmar möjlighet att ta del av en digital plattform för personlig utveckling och kompetensutveckling som utgår från individens behov. I erbjudandet ingår kostnadsfri tillgång till en kurs i tre månader.

Tillgången till Framgångsakademins kursutbud ger möjlighet till ett lärande som både är kopplat till arbete och privatliv och gynnar därmed breddad och ökad kompetens och ökar samtidigt individens välmående. Den personliga utvecklingen har en unik roll i att bidra till organisationens utveckling.

– Mår man bättre kan man bidra i ännu större utsträckning till organisationen och dess utveckling och vi ser därför också att detta kan bidra till att stärka medlemmarnas framtidskapacitet, säger Madeleine Eckervig Gimåker, Sobona, och fortsätter; dessutom är det en pusselbit i att bidra till det livslånga lärandet där man kan utveckla färdigheter, förmågor och kunskaper för att kunna nå både sina egna och organisationens mål och vision.

Via Framgångsakademin kan medarbetare och chefer ta del av ett brett utbud av experter och onlinekurser och på så sätt hitta det som passar de individuella intressena och behoven som finns i organisationerna.

– Sobona är den första arbetsgivarorganisationen som vi gör den här sortens satsning med. Vi är väldigt glada att de vill vara först ut att erbjuda vår plattform till såväl chefer som medarbetare hos alla sina medlemsföretag, säger Philip Malek, Framgångsakademin.

Samarbetet mellan Sobona och Framgångsakademin riktar sig till Sobonas medlemmar, de kommunala företagen, och kan användas av såväl chefer som medarbetare.

– För att satsningen och samarbetet ska ge så stor effekt som möjligt hoppas vi att cheferna på våra medlemsföretag delar vidare det här erbjudandet till kollegorna i organisationen, avslutar Madeleine Eckervig Gimåker.

Om Framgångsakademin
Framgångsakademin grundades av Alexander Warg-Pärleros våren 2020. Han växte upp i en tuff familjesituation, utan förebilder och kämpade med dyslexi i skolan. Under hundratals intervjuer med Sveriges mest framgångsrika personer i Framgångspodden fick han verktyg som förändrade hans liv. Då föddes också en stark vilja att hjälpa andra.

Framgångsakademin har skapat en plattform för dig som vill maxa din personliga utveckling. Genom plattformen får du tillgång till ett stort antal unika kurser, träningsverktyg, intervjuer i poddformat och inspiration – när det passar dig. Du får ta del av experternas hemligheter och metoder, som bygger på tusentals timmar av erfarenhet. Allt innehåll skapas i nära samarbete med experterna och produceras av Framgångsakademins studioteam.

Om samarbetet och erbjudandet
Din organisation behöver ha ett medlemskap i Sobona för att du ska kunna ta del av erbjudandet. Erbjudandet kan nyttjas av såväl chefer som medarbetare på Sobonas medlemsföretag. Registeringen är personlig och hanteras på egen hand, vilket innebär minskad administration samt att du som är medarbetare på ett medlemsföretag inte behöver gå via din chef för att ta del av en kurs. Genom att beställa önskad kurs kan du ta del av den kostnadsfritt under tre månader. Det finns idag 35 kurser att välja mellan.

Madeleine Eckervig Gimåker

Strategisk utveckling

Populärt just nu

Utbildningar

Sobona verkar för utveckling, utbildning och nätverkande bland våra medlemmar. Som en del i vårt medlemserbjudande anordnar vi därför aktuella kurser, utbildningar och webbinarier. Vi erbjuder alltifrån livesända kurser och utbildningar till webbutbildningar som du kan genomföra när det passar dig.

Se vårt utbildningsutbud

Våra utskick

Missa inte nyheter, inspiration och information från oss! Läs mer om våra utskick och hur du kan prenumerera på dem här.

Prenumerera på våra utskick
Publicerad: 31 mars, 2023 | Senast uppdaterad: 11 augusti, 2023

Relaterat innehåll