Elina Orädd
  • Nyhet
  • Arbetsgivarinfo
  • Energi
  • Sobona
  • Vatten och miljö
23 februari 2023

Elina ser fram emot att ta sig an nya utmaningar som förhandlare på Sobona och bidra till samhällsnyttan

Vi välkomnar Elina Orädd till Sobona. Elina kommer att jobba som förhandlare och tillsammans med andra kollegor vara branschansvarig för Energi och Vatten och Miljö.

Välkommen till Sobona, berätta lite kortfattat, vem är du?

– Jag heter Elina och bor tillsammans med mina två barn i Rönninge, söder om Stockholm. Ursprungligen kommer jag från Dalarna men landade i Stockholm för cirka 13 år sedan när en vän ville byta boende under en period och det passade mig bra där och då. När jag väl fick smak för Stockholm ville jag stanna här.

Vad har du för erfarenheter? Vad tar du med dig för erfarenheter till Sobona?

– Jag kommer med bred erfarenhet från "spenaten" inom HR och arbetsrätt. Jag har arbetat med att tillämpa och driva många av de frågor vi arbetar med i dag inom främst kommun och region. Jag hoppas att jag kan bidra med perspektiv från den tidigare erfarenheten samtidigt som jag själv får vara med och verka på nationell nivå, berättar Elina.

Var jobbade du innan du kom till Sobona?

– I min senaste roll arbetade jag som förhandlingschef i Eskilstuna Kommun. Där hade jag ett övergripande ansvar för strategiska arbetsgivarfrågor inom kommunen och ledde en enhet med specialister inom arbetsrätt och lönebildning. Vi verkade för att, i linje med verksamhetens mål och behov, utveckla och kvalitetssäkra arbetsgivarpolitiken och bidra till kommunens kompetensförsörjningsarbete. Innan dess har jag haft olika roller inom HR och förhandling inom kommun och region.

Vad var det som lockade med Sobona?

– Att arbeta med lönebildning och arbetsrättsfrågor på nationell nivå inom samhällsnyttan och att få vara med och utveckla dessa områden framåt för våra medlemmar. Det känns också som en fantastisk möjlighet att få bredda mina kunskaper branschmässigt och sätta mig in i de kompetensförsörjningsutmaningar som våra medlemmar möter, säger Elina.

Vad kommer du att göra på Sobona?

– Jag kommer att arbeta som förhandlare och är tillsammans med kollegor branschansvarig för Energi och Vatten och miljö. Vid sidan om det kommer jag även att djupdyka lite extra inom lönebildningsområdet.

Finns det något i din jobbvardag du inte kan vara utan?

– Mina kollegor, säger Elina.

Finns det något som du är lite extra taggad för i din roll här på Sobona?

–Det ska bli otroligt spännande att vara med i kommande avtalsrörelse.

När du inte jobbar vad gör du då?

– Jag umgås med mina barn, min kärlek och bonusbarn. Jag uppskattar god mat, upplevelser och att träna, avslutar Elina.

Elina Orädd

Förhandlare: Energi, Vatten och miljö

Populärt just nu

Publicerad: 23 februari, 2023 | Senast uppdaterad: 11 augusti, 2023

Relaterat innehåll