Kristina Hane från Sobona och Leif Rehnström från Hello Future samtalade kring innovationsakademin och vad Sobonas medlemmar kan förvänta sig av den. Foto: Fredrik Berglund.
  • nyhet
  • Innovation
  • Kommunala företag
  • Sobonadagarna
25 augusti 2022

Innovation – vägen framåt i en värld av utmaningar

Varför investerar Sobona i en innovationsakademi och vad kan Sobonas medlemmar förvänta sig när den lanseras? Det samtalade Kristina Hane på Sobona och Leif Rehnström på Hello Future om på Sobonadagarna 2022 i Gävle.

Leif Rehnström är vd och en av grundarna av Hello Future Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Han hjälper ledningsgrupper med strategiarbete och utvecklingsfrågor.

Kristina Hane arbetar med strategisk utveckling på Sobona.

Varför investerar Sobona i en innovationsakademi?

Stora samhällsutmaningar ställer nya krav på kommunala företag. De måste hitta lösningar på både nya och gamla utmaningar. Därför beslutade Sobona att investera i en innovationsakademi.

– Innovationsakademin är en digital plattform som ska innehålla praktiskt stöd för Sobonas medlemmar i deras dagliga arbete med innovation, berättar Kristina.

– Innovationsakademin ska vara som en kokbok för innovation. I den finns mycket kunskap men också recept på hur man gör rent praktiskt för att innovera, säger Leif.

Intresset och responsen hos Sobonas medlemmar har varit stort.

Läs gärna Sobonas pressmeddelande Miljoninvestering för ökad innovationskraft i kommunala företag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Populärt just nu

De senaste nyheterna direkt i din inkorg

Få koll på det senaste från Sobona och våra medlemmar, de kommunala företagen. Genom att prenumerera på nyhetsrummet blir du notifierad via mejl så fort vi publicerar nyheter eller pressmeddelanden.

Prenumerera på nyheter och pressmeddelanden
Publicerad: 25 augusti, 2022 | Senast uppdaterad: 25 augusti, 2022

Relaterade nyheter