Kristina Hane från Sobona och Leif Rehnström från Hello Future samtalade kring innovationsakademin och vad Sobonas medlemmar kan förvänta sig av den. Foto: Fredrik Berglund.
  • nyhet
  • Innovation
  • Kommunala företag
  • Sobonadagarna
25 augusti 2022

Innovation – vägen framåt i en värld av utmaningar

Varför investerar Sobona i en innovationsakademi och vad kan Sobonas medlemmar förvänta sig när den lanseras? Det samtalade Kristina Hane på Sobona och Leif Rehnström på Hello Future om på Sobonadagarna 2022 i Gävle.

Leif Rehnström är vd och en av grundarna av Hello Future Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Han hjälper ledningsgrupper med strategiarbete och utvecklingsfrågor.

Kristina Hane arbetar med strategisk utveckling på Sobona.

Varför investerar Sobona i en innovationsakademi?

Stora samhällsutmaningar ställer nya krav på kommunala företag. De måste hitta lösningar på både nya och gamla utmaningar. Därför beslutade Sobona att investera i en innovationsakademi.

– Innovationsakademin är en digital plattform som ska innehålla praktiskt stöd för Sobonas medlemmar i deras dagliga arbete med innovation, berättar Kristina.

– Innovationsakademin ska vara som en kokbok för innovation. I den finns mycket kunskap men också recept på hur man gör rent praktiskt för att innovera, säger Leif.

Intresset och responsen hos Sobonas medlemmar har varit stort.

Läs gärna Sobonas pressmeddelande Miljoninvestering för ökad innovationskraft i kommunala företag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Populärt just nu

Utbildningar

Sobona verkar för utveckling, utbildning och nätverkande bland våra medlemmar. Som en del i vårt medlemserbjudande anordnar vi därför aktuella kurser, utbildningar och webbinarier. Vi erbjuder alltifrån livesända kurser och utbildningar till webbutbildningar som du kan genomföra när det passar dig.

Se vårt utbildningsutbud

Våra utskick

Missa inte nyheter, inspiration och information från oss! Läs mer om våra utskick och hur du kan prenumerera på dem här.

Prenumerera på våra utskick
Publicerad: 25 augusti, 2022 | Senast uppdaterad: 25 augusti, 2022

Relaterade nyheter