John Nilsson, förhandlingschef på Sobona, kommenterar beslut om förändringar i LAS.
  • nyhet
  • Kompetensutveckling
  • Omställning
  • Arbetsrätt
  • Anställningsfrågor
09 juni 2022

Beslut kring förändringar i LAS

Riksdagen har den 8 juni fattat beslut om förändringar i LAS och kring det omställningspaket som arbetsmarknaden enats om, sammantaget en av de största reformerna av svensk arbetsrätt i modern tid. Lagen träder i kraft den 30 juni och börjar tillämpas fullt ut den 1 oktober 2022.

Riksdagen har den 8 juni fattat beslut om förändringar i LAS och kring det omställningspaket som arbetsmarknaden enats om, sammantaget en av de största reformerna av svensk arbetsrätt i modern tid. Lagen träder i kraft den 30 juni och börjar tillämpas fullt ut den 1 oktober 2022. För er som arbetsgivare innebär lagändringarna en rad förändringar som vi på Sobona löpande informerar om på vår webb, i utskick och i webbsända seminarier.

– Förändringarna är förväntade och nödvändiga för att möta arbetsmarknadens behov av moderniserat anställningsskydd och ett attraktivt system för livslångt lärande, kompetensutveckling och omställning under hela yrkeslivet, säger John Nilsson, förhandlingschef på Sobona.

Vi hänvisar till information på vår webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där vi löpande uppdaterar informationen om vad förändringarna innebär för er medlemmar. 


Publicerad: 09 juni, 2022 | Senast uppdaterad: 09 juni, 2022

Relaterade nyheter