Sandra Barouta Elvin, nationell säkerhetschef på Microsoft.
  • nyhet
  • Sobonadagarna
  • Framtid
03 maj 2022

Cyberattacker och förändrat geopolitiskt läge – utmaningar och lösningar

Under Sobonadagarna 2022 kommer Sandra Barouta Elvin, nationell säkerhetschef på Microsoft, berätta mer om hur utvecklingen kring cyberattacker och ett förändrat geopolitiskt läge ser ut och hur man kan möta den.

Cyberattacker som påverkar vår vardag på olika sätt. Tillsammans med det förändrade geopolitiska läget har det verkligen satt fingret på att säkerhet inte längre är valbart. Digitalisering är nödvändigt för att lösa många av våra samhällsutmaningar och redan 2011 beslutade Sveriges riksdag att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Men det är inte bara samhällsnyttiga verksamheter som har som mål att vara bäst på att ta tillvara på digitaliseringens möjligheter. Precis som skett så många gånger förr i mänsklighetens historia så utnyttjas snabbt samhällsutvecklingen av mindre goda aktörer för egen vinnings skull och digitaliseringen är inget undantag.

– Mitt pass kommer handla om hur utvecklingen ser ut och hur man kan möta den, berättar Sandra Barouta Elvin.

Sandra arbetar som nationell säkerhetschef för Microsoft med ansvar för bland annat säkerhetsmässiga policyfrågor och säkerhetsfrågor. Hon har över 20 års erfarenhet av att jobba med IT och informationssäkerhet såväl strategiskt som operativt inom både offentlig och privat sektor.

Läs även: Publiken ska lämna med förhöjd kunskap och vilja att vara en del av en samhällstransformation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad är din drivkraft?

– Jag har en passion för problemlösning och pedagogik, att kunna hjälpa människor och verksamheter att lösa sina problem och utmaningar. Mina många år inom IT har visat på vilka fantastiska möjligheter som finns i digitaliseringen men också hur viktigt det är att digitalisera på ett säkert sätt, cybersäkerhet är ett oerhört spännande område att följa.

Läs mer: Lite stress och wow-det-hade-jag-inte-tänkt-på-känsla på Sobonadagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad vill du att publiken ska ta med sig från ditt pass?

– Jag vill att publiken ska ta med sig att även om det finns utmaningar så finns det också lösningar framåt, avslutar Sandra.

Du har väl anmält dig till Sobonadagarna? Om inte så är sista anmälningsdag för medverkan på plats i Gävle den 19 maj. OBS: Detta evenemang är exklusivt för våra medlemmar.


Anmäl dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 03 maj, 2022 | Senast uppdaterad: 03 maj, 2022

Relaterade nyheter