Mattias Axelson diskuterar med Gunnar Westling.
  • nyhet
  • Ledarskap
  • Digitalisering
  • Innovation
22 april 2022

Innovation i spåren av digitaliseringen

Mattias Axelson diskuterar här i ett samtal med Gunnar Westling om att arbeta strategiskt med innovation och att tillsammans med andra organisationer mobilisera mot vår tids utmaningar.

Vi vet att digitaliseringen skapar nya möjligheter, men förverkligandet av potentialen begränsas ofta av bland annat dagens it-system och verksamhetsmodeller. För att hantera motsättningarna behöver vi arbeta strategiskt med innovation. När den egna organisationen inte räcker till och ensam inte är stark behöver vi vara skickliga att bygga samarbeten. Mattias Axelson diskuterar här i ett samtal med Gunnar Westling om att arbeta strategiskt med innovation och att tillsammans med andra organisationer mobilisera mot vår tids utmaningar.

Om Mattias Axelson

Mattias Axelson är doktor i företagsekonomi och forskare vid Handelshögskolan i Stockholm, House of Innovation. Han leder program för ledningsgrupper vid Handelshögskolans Executive Education och forskar bland annat om hur partnerskap skapar förutsättningar för snabb anpassning. Han är rådgivare till offentliga och privata organisationer i frågor om innovation och hållbara affärer.

Mattias har skrivit två managementböcker: Dold potential – så skapas innovation utanför kärnaffären (2020) och Växla upp innovationskraften – skapa nya värden genom partnerskap (2014).

Här får du veta mer om ledning, styrning och organisation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 22 april, 2022 | Senast uppdaterad: 22 april, 2022

Relaterade nyheter