Parul Sharma, Fotograf: Mattias Bardå
  • nyhet
  • Sobonadagarna
20 april 2022

Publiken ska lämna med förhöjd kunskap och vilja att vara en del av en samhällstransformation

Parul Sharma är rankad som näringslivets mäktigaste kvinna av Veckans Affärer, biståndsdebattens mäktigaste av tidningen Omvärlden, och hållbarhetsmäktigaste av en rad olika tidningar. Nu kommer hon till Sobonadagarna för att prata om hur agenda 2030 förklarar samband mellan människan och miljön.

Under två års tid ledde Parul Sharma den svenska regeringens Agenda 2030-delegation med tydliga globala mål för hållbar utveckling. Parul är en engagerad människorättsjurist och författare och har bland annat skrivit boken "Din Agenda 2030. Så bidrar du till en hållbar planet”.

Lite kortfattat, vad kommer ditt pass på Sobondagarna handla om?

– Jag kommer att tala om konkreta områden som behöver fokus från svenskt näringsliv och offentlig verksamhet. En hel del om hållbar konsumtion och produktion samt minskad ojämlikhet. Jag kommer även att nämna vikten av att bygga hopp och kunskap för handlingskraft, berättar Parul Sharma.

Du har väl anmält dig till Sobonadagarna? Om inte så är sista anmälningsdag för medverkan på plats i Gävle den 29 april. OBS: Detta evenemang är exklusivt för våra medlemmar.

Anmäl dig här Öppnas i nytt fönster.

Vad är din drivkraft?

– Min drivkraft är när jag ser förändringskraft hos andra. Det kan till exempel vara företag som vill förändra tillvaron till det bättre hos de som verkligen behöver det mest, som drabbats av klimatförändringar, ökad fattigdom och utanförskap. När man arbetar länge och ihärdigt så ser en också förändringar. Jag har arbetat med hållbarhetsfrågor i 22 år nu och ser en helt annan spelplan och vilja att göra hållbara affärer på riktigt.

Vad vill du att publiken ska ta med sig från ditt pass?

– Jag arbetar alltid för en ökad förändringsvilja hos mina åhörare. Mitt mål är att publiken lämnar mitt pass med en känsla av förhöjd kunskap, vilja och förmåga att vara del av en samhällstransformation genom sina olika roller, arbetsuppdrag, som konsumenter och medborgare, avslutar Parul Sharma.

Läs även: Lite stress och wow-det-hade-jag-inte-tänkt-på-känsla på Sobonadagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sobonadagarna: Vi samlar årligen våra medlemmar till årsstämmorna som utgör kärnan för medlemsinflytandet och bygger runt dessa ett inspirerande konferensprogram som inramning där vi lyfter blicken mot de viktigaste framtidsfrågorna för våra medlemmar.

Årets tema: Förnyelsekraft för hållbar utveckling

Sobonadagarna 2022 äger rum 2–3 juni i Gävle.

För medverkan på plats i Gävle är sista anmälningsdag den 29 april. Vill du medverka digitalt är sista anmälningsdag 31 maj.

OBS: Detta evenemang är exklusivt för våra medlemmar.

Publicerad: 20 april, 2022 | Senast uppdaterad: 20 april, 2022

Relaterade nyheter