Stefan Hyttfors är futurist, författare och prisbelönad föreläsare med fokus på trender.
  • nyhet
  • Sobonadagarna
19 april 2022

Lite stress och wow-det-hade-jag-inte-tänkt-på-känsla på Sobonadagarna

Först ut av alla talarna på Sobonadagarna är futuristen, författaren och föreläsaren Stefan Hyttfors. Hans pass heter Tid för optimism.

Vad kommer ditt pass på Sobondagarna handla om?

– Jag kommer prata om hur tiden vi lever i präglas av förändring i en hastighet som människan aldrig tidigare har upplevt. Om hur det betyder att förmågan att lära nytt i många fall blir viktigare än erfarenhet. Och om ny teknik som medför att såväl problem som möjligheter förändras, samt hur vårt arbete och kraven på ledarskap förändras, berättar Stefan Hyttfors.

Vad är din drivkraft?

– Att få fler att se positivt på förändring.

Vad menas med futurist?

– Det betyder att jag försöker förstå framtiden genom att studera trender och scenarios.

Hur kommer framtiden att se ut?

– Framtiden är precis som nutiden, både fantastik och fruktansvärd. Hur den ser ut avgörs i individens tolkningar och tankar. Lite mera konkret svar: Arbetet, i alla grenar av näringslivet, går ut på att parera naturens krav på anpassning. Marknadsföring är inte ett begrepp, vi pratar om övervakning och manipulation. Den fria marknaden är en fråga som handlar om vem som äger data, inte pengar.

Vad vill du att publiken ska ta med sig från ditt pass?

– Lite stress och wow-det-hade-jag-inte-tänkt-på-känsla men också lite positiva känslor, inspiration och energi, avslutar Stefan.

Du har väl anmält dig till Sobonadagarna? Om inte så är sista anmälningsdag för medverkan på plats i Gävle den 29 april. OBS: Detta evenemang är exklusivt för våra medlemmar.

Anmäl dig här Öppnas i nytt fönster.

Sobonadagarna

Vi samlar årligen våra medlemmar till årsstämmorna som utgör kärnan för medlemsinflytandet och bygger runt dessa ett inspirerande konferensprogram som inramning där vi lyfter blicken mot de viktigaste framtidsfrågorna för våra medlemmar.

Årets tema: Förnyelsekraft för hållbar utveckling

Sobonadagarna 2022 äger rum 2–3 juni i Gävle.

För medverkan på plats i Gävle är sista anmälningsdag den 29 april.

Vill du medverka digitalt är sista anmälningsdag 31 maj.

OBS: Detta evenemang är exklusivt för våra medlemmar.

Publicerad: 19 april, 2022 | Senast uppdaterad: 20 april, 2022

Relaterade nyheter