Alexander Vucovic.
  • nyhet
  • Sobona
15 mars 2022

Älskar att hjälpa kollegorna

Sobona har förstärkt med en ny administratör. Vi välkomnar Alexander Vucovic.

Välkommen till Sobona, berätta lite kortfattat om dig själv, vem är du?

– Stort tack! Jag bor och är uppväxt i Stockholm och jag brinner för att jobba inom media och teknik. Jag älskar att jobba praktiskt när det gäller den tekniska biten och även hitta kreativa lösningar i det hela, berättar Alexander.

Vad har du för bakgrund?

– Jag jobbade tidigare som konferens- och studiokoordinator i SKR-huset i 1,5 år. Där var min primära roll att planera och vara den klassiska spindeln i nätet, men också att tänka nytt och utveckla idéer. Innan dess jag en lång bakgrund inom tv, studio- och innehållsarbete. Jag har jobbat och praktiserat hos flera produktions- och mediabolag.

Vad var det som lockade med Sobona?

– Sobona har spännande uppdrag och klara mål att tillföra en enorm nytta till medlemsföretagen. Vi är en mindre och koncentrerad organisation, men vi bedriver en kompetent och fantastisk verksamhet som bidrar till positiv utveckling i hela landet. Att vara del i den verksamheten och hjälpa till är det som lockade mig mest.

Vad tar du med dig från tidigare erfarenheter?

– Framför allt att jag har jobbat en hel del med tekniska verktyg och program. Som administratör behöver man ha starkt sinne för ordning och reda, både praktiskt och digitalt. I och med att vi går till ett mer och mer digitalt samhälle, där kommunikation och kontakt sker alltmer digitalt och genom diverse medier, så ser jag min erfarenhet som en stor fördel, säger Alexander.

Vad kommer du att göra på Sobona?

– Det är inte helt klart men det är en ny roll inne i administrationsgruppen där jag ska främst fungera som en länk mellan alla avdelningar inom Sobona. Behöver någon hjälp så ska jag kunna förstå och följa med genom hela processen utan hinder. Som med alla företag så växer de digitala behoven och där vill jag stå först i kön för att hjälpa till på bästa möjliga sätt.

Finns det något som du är lite extra taggad för?

– Det jag är mest taggad för är att vi rör oss mot ett hybridsamhälle, där både det fysiska och digitala kommer att bli det nya normala. Behoven för människor att vistas på kontoret och att jobba hemifrån kommer att kvarstå och där vill jag vara i framkant med att hitta nya lösningar och balansera utvecklingen.

Finns det något i din jobbvardag som du inte kan vara utan?

– Trevliga kollegor, härlig laganda, och mycket kaffe! Avslutar Alexander.

Publicerad: 15 mars, 2022 | Senast uppdaterad: 15 mars, 2022

Relaterade nyheter